Modem Arayüzü Giriş Şifreleri ve IP Adresi Airties TP-Link Zyxel

Modemin arayüzüne giriş yapamıyorum, ip adresi ile kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyorum diyorsanız, bu yazıda Asus, TP-Link, AirTies, Tenda, D-Link, Everest ve Zyxel gibi modemlerin arayüzüne giriş yapmak için modem arayüzü giriş şifreleri ve ip adreslerini paylaşıyoruz.

Öncelikle satın aldığınız modemin kullanma kılavuzunda yazan ip adresini doğru bir şekilde Chrome yada Firefox gibi web tarayıcısının adres satırına yazarak klavyeden Enter tuşuna basın.

Genellikle Türkiye’deki tüm modemlerde ya 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 adresi kullanılır. Sırayla deneyerek birkaç saniye içinde modem arayüzünü açabilirsiniz.

Benim bilgisayarımda AirTies marka ve Air5650TT model modem kullanıyorum ve 192.168.2.1 adresini adres çubuğuna yazıp Enter’a basınca aşağıdaki sayfa açılıyor.

Modemin kullanma kılavuzunda varsayılan kullanıcı adı ve şifre yazması gerekiyor. Ama eğer yazmıyorsa yada kılavuz kaybolduysa, o zaman Google’da modemin markasını yazarak yanına şifre yazıp aratın. Bu yazının sonuna bütün modem markalarının fabrika çıkış şifrelerini ekledim. Dilerseniz oradan da bakabilirsiniz.

Benim modemin varsayılan kullanıcı adı admin ve varsayılan şifresi ttnet. Bunları yazarak TAMAM butonuna basınca modem arayüzüne giriş yapmış oluyorum ve karşıma aşağıdaki sayfa çıkıyor.

Bu sayfada isterseniz varsayılan arayüz şifresini değiştirebilirsiniz. Bu zorunlu değil o yüzden ben değiştirmedim. Çünkü asıl önemli olan kablosuz internet yani WiFi şifresi.

Modem Arayüzünde WiFi Şifresi Değiştirme


Soldaki menüden KABLOSUZ seçeneğine tıklayın. Hemen altında açılacak olan menüden Kablosuz Ağ Güvenlik seçeneğine tıklayın.

Karşınıza gelen sayfada 2 numaralı ok ile gösterilen Parola kısmına yeni şifrenizi yazın ve Kaydet diyerek kapatın. Hepsi bu kadar basit. Tüm modemlerin arayüzünde bu işlem aşağı yukarı aynıdır. Belki parola yerine şifre yazar belki kablosuz yerine WiFi yazar ama hemen hemen aynı yolu izleyerek kolayca WiFi şifresini değiştirebilirsiniz.

Modem Arayüz Şifresi Sıfırlama


Eğer modem arayüzünün varsayılan şifresini daha önce değiştirdiyseniz ama şimdi unuttuğunuz için modem arayüzüne giriş yapamıyorsanız, aşağıdaki yolu izleyerek şifreyi kolayca sıfırlayabilir yani fabrika çıkışındaki varsayılan şifreye (kılavuzda yazan şifre) geri döndürebilirsiniz.

Genellikle modemin arkasında ama bazı modemlerde yan tarafta bir delik bulunur. Üzerinde yada altında Reset yazan bu delik çoğunlukla aşağıdaki resimde gösterildiği gibidir.

Bu deliğe kalem ucu, kürdan, toplu iğne ucu yada çengel iğne ucu sokarak basın ve 10 saniye kadar basılı tutun. Modemin ışıkları sönüp yanmaya başlayınca bırakabilirsiniz. Çünkü artık modem fabrika ayarlarına geri döndürüldü yani sıfırlandı. WiFi şifreniz silindi ve arayüz şifresi varsayılan şifre oldu.

Farklı Modem Markalarının Varsayılan Arayüz Şifreleri


Turkcell için: Kullanıcı adı admin, şifre superonline yazarak giriş sağlayın.

Vodafone için: Kullanıcı adı vodafone, şifre vodafone yazarak erişim sağlayın.

TTNET için: Kullanıcı adı ttnet, şifre ttnet olarak giriş yapabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi