Anahtar Kelime Bulucu Profesyonel ve Ücretsiz

Eğer webmaster veya içerik üreticisi iseniz, anahtar kelime bulucu zaruri bir ihtiyaçtır. Bundan dolayı sizlere en iyi anahtar kelime arama / bulma programını paylaşıyorum.

Türkçe dil desteği de bulunan bu programda bölge olarak Google Region bölümünden Türkiye’yi seçin, dil olarak language bölümünden Türkçe’yi seçin ve arama motoru olarak  Google.com.tr adresini seçin.

Böylece Türkiye’ye uyumlu hale getirmiş olacaksınız.

Programın ana sayfasında Start Project (Yeni proje) seçeneğine tıklayarak yeni bir proje açın ve karşınıza gelen ekranın sağ tarafında anahtar kelime aramasına başlayın.

Mesela içerisinde Whatsapp ve nasıl kelimelerinin bulunduğu tüm anahtar kelimeleri görmek için aşağıdaki resimde 1 numaralı ok ile gösteirlen alana whatsapp nasıl * ifadesini yazın ve ardından 2 numaralı ok ile gösterilen butona basın.

Aramanın bitmesini sabırla bekleyin. Bitince 3 numaralı ok ile gösterilen alanda bulunan tüm anahtar kelimeler liste olarak gösterilecek. Yukarıdaki örnekte Whatsapp nasıl ifadesini içeren tam 267 anahtar kelime buldu. Dilerseniz hepsini seçip kopyalayabilir ve başka bir yere kaydedebilirsiniz. Ya da anahtar kelimelerin hepsini toplu bir biçimde Google Adwords hesabınızda Anahtar Kelime Planlayıcı aracına aktararak bu anahtar kelimeler için aylık arama hacimlerini öğrenebilirsiniz.

Ben çok kısaca özetlemeye çalıştım kafanız karışmasın diye. Fakat programın daha pek çok işe yarar özelliği bulunuyor. Yükleyip biraz göz atarak hepsinden faydalanabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi