Android Telefonda Yazı Tipi Değiştirme Resimli Anlatım

Android’li telefonlarda yazı tipi değiştirmek ile alakalı tüm kafa karışıklığını bitirmek adına mükemmel bir resimli anlatım hazırladık. Tüm Android versiyonlarında ve Samsung, Xiaomi, LG, Huawei, Sony, Honor, HTC, Asus ve General Mobile dahil tüm telefon modellerinde yazı tipi (font) ve yazı boyutu nasıl değiştirilir henüz bilmeyenler için oldukça faydalı olacağına inanıyoruz. Dilerseniz hemen sadede gelelim.

Android Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir?


Öncelikle alttaki resimde 1 ve 2 numaralı oklarla gösterildiği gibi telefonda Ayarlar’ı açıp Ekran seçeneğine dokunun.

Açılan ekranda aşağıdaki resimde 3 nolu okla gösterilen Yazı tipi ve boyutu seçeneğinin üzerine basın.

Not: Eğer böyle bir seçenek sizin telefonda yoksa, bu yazının en sonunda kesin çözümü gösterdim.

Karşınıza çıkan ekranda alttaki resimde 4 numaralı okla gösterilen mavi noktaya parmakla basıp sağa doğru çekerek yazı boyutunu büyütebilir ve sola doğru çekerek yazı boyutunu küçültebilirsiniz.

Ardından yazı tipini değiştirmek için 5 numaralı ok ile gösterilen Yazı tipi stili seçeneğine dokunun. Böylece karşınıza alttaki resimde gördüğünüz 4 adet font seçeneği çıkacak.

Bunlardan beğendiğinizi işaretleyerek seçebilirsiniz. Seçiminiz otomatikman kaydediliyor ayrıca kaydet tuşuna basmaya gerek yoktur.

Fakat eğer bu yazı tiplerini sevmediyseniz, 7 numaralı ok ile gösterilen Yazı tiplerini indir seçeneğinin üzerine basın. Aşağıdaki resimde gördüğünüz ekran açılacak.

Burada en üstteki sekmelerden ÜCRETSİZ olan sekmeye dokunun. Böylece tamamen bedava olan yazı tiplerini göreceksiniz. Bunlardan beğendiğiniz birini telefona indirmek için 8 numaralı ok ile gösterilen butona basın.

Açılan ekranda KUR yazan butona basın. Üstteki resimde 9 nolu okla gösterildi. Kurulum bitince alttaki ekranı göreceksiniz.

İndirdiğiniz bu fontu hemen varsayılan font olarak ayarlamak için üstteki resimde 10 numaralı okla gösterilen UYGULA butonuna basın.

Zaten bu font artık 6 numaralı ok ile gösterdiğimiz yazı tipi stilleri arasına eklendi. Oradan da açıp seçebilirsiniz.

Yazı Tipi Seçeneği Menüsü Olmayanlar veya Bulamayanlar Ne Yapmalı?


Ayarlar menüsünü açtıktan sonra bu ekrandaki arama simgesine dokunun. Alttaki resimde 1 nolu okla gösterdim.

Açılan arama alanına yazı tipi yazın. Böylece alttaki resimde gördüğünüz gibi yazı tipini değiştirebileceğiniz menüler gösterilecek.

Burada 3 numaralı okla gösterilen seçenek zaten bizim yukarıda yaptığımız Ayarlar > Ekran menüsü üzerinden yürüyor.

4 numaralı okla gösterilen seçenek ise tüm Samsung Galaxy modellerinde ve pek çok Android telefonda bulunan Ayarlar > Erişilebilirlik > Görünebilirlik geliştirmeleri menüsü üzerinden yürüyor.

Bunlardan dilediğiniz birini seçerek açılan ekranda direk olarak yazı tipini değiştirebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi