Araştırma Görevlisi Maaşları Ne Kadar? 2020 Zamlı Maaş

Üniversiteden mezun olmak üzere olan gençlerimizin pek çoğu ileride araştırma görevlisi olarak akabinde akademisyen olup üniversitede kalmanın hesaplarını yapıyor. Bundan dolayı araştırma görevlisi maaşlarını merak ediyorlar. 2020 yılında an itibariyle bir araştırma görevlisinin aylık kazancının net ve brüt olarak ne kadar olduğunu bu yazımızda tüm detaylarıyla açıklıyoruz.

Yukarıdaki tabloda gördüğünüz gibi 2020 yılı için zamlı araştırma görevlisi maaşı 5761 TL.

Bunun haricinde diğer akademisyenlerin 2020 yılı zamlı maaşları aşağıdaki tabloda ayrıntılı bir şekilde gösterilmiştir. Tabloda akademisyenlerin zamsız ve bu seneki zamlı maaşını görebilirsiniz.

Önemli hatırlatmalar:

Bu tabloda aile yardımı, asgari geçim indirimi, evli ve çocuklu ailelere yapılan ekstra ödenekler, yabancı dil tazminatı ve zorunlu bireysel emeklilik sigortası primi dahil edilmemiştir. Dolayısıyla bunları hesaba kattığımız zaman her araştırma görevlisi ve diğer akademisyenlerin maaşları birbirinden farklılık gösterebilir.

Yukarıda araştırma görevlisi maaşı ile ilgili detaylı bilgiler paylaştık. Bu konudaki görüş, öneri ve sorularınızı aşağıdaki yorum kutusundan bize yazabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi