Pilot Maaşları Ne Kadar? 2020 Kaptan ve Yardımcı Pilot Başlangıç Maaşı

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pilotluk en itibarlı mesleklerden biridir. Bu itibar sadece zorluk derecesinden kaynaklanmaz, aynı zamanda kazandığı dolgun ücretlerden de kaynaklanır. Peki 2020 yılı itibariyle güncel pilot maaşları ne kadar biliyor musunuz? Gelin birlikte bakalım…

Türkiye’de pilot maaşları bütün dünyada olduğu gibi rütbelerine göre değişmektedir. Örneğin kaptan pilot 9 bin dolar ile 10 bin dolar arasında ücret almaktadır.

Türkiye’de ikinci pilot maaşları 5 bin dolar ile 6 bin dolar arasında değişmektedir. Türkiye’de maaşlar Hava Yolları şirketlerinin olanaklarına göre değişmektedir.

Kariyer.net’in güncel verilerine göre ortalama pilot maaşı ülkemizde 24.000 TL.

Mesleğe yeni başlayan bir pilot genellikle 20 bin civarı maaş alıyor. Fakat yıllar içinde deneyim kazandıkça bu rakam önce 30 bine sonrasında ise gösterdiği performansa göre 60 bine kadar çıkabiliyor.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi pilotluk ihtiyacını karşılamak üzere eğitim vermektedir. Özel üniversitelerden ise Girne Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Okan Üniversitesi pilotluk eğitimi veriyor. Fakat özel üniversitelerde eğitim masrafı 100 bin Türk lirasını bulabiliyor.

Ülkemizde bulunan 8.350 pilottan yalnızca 250 tanesi kadındır.

Yukarıda güncel pilot maaşları hakkında detaylı bilgiler sunduk. Konuyla ilgili diğer sorularınızı yorum yazarak sorabilirsiniz. Uzman ekibimiz en kısa süre içerisinde yanıtlamaya çalışacaktır.


Yayımlandı

kategorisi