Arçelik buzdolabı ses problemi (çok ses çıkarıyor)

Arçelik buzdolabı normalde sessiz çalışır fakat bazen aşırı sesli çalıştığı ile ilgili şikayetler ortaya çıkabilir. Bu makalemizde Arçelik buzdolabı ses probleminin muhtemel nedenleri ve olası çözüm önerileri konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. O halde çok fazla lafı dolandırmadan meseleye giriş yapalım.

Öyle her arızada teknik servisi çağırıp boş yere para ödemeye gerek yok. Önce aşağıdakileri okuyup gerekli kontrolleri yapın. Eğer çözüm olmazsa o zaman mecburen çağrı merkezini arayarak teknik servisten yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.

İşte olası nedenler:

Ayakların ayarı bozulmuş olabilir ve bu da titreşime yol açarak ses çıkarabilir. Dolayısıyla buzdolabının ayaklarını zemine uygun bir şekilde ayarlamanız gerekir.

Belki de buzdolabının içindeki fan bozulmuş olabilir. Eğer kapısı açıldığı zaman ses kesilirse, o zaman kesin sorun fan motorunun bozulmasıdır. Hemen teknik servisi arayınız.

Eğer buzdolabından titreşim biçiminde ses duyuyorsanız, belki de koyduğunuz cam kavanozlar  yada diğer cam eşyalar birbirine çarparak ses çıkarıyordur. Buna da dikkat ediniz.

Bunların haricinde dış fan motorunun burçları aşınmışsa, kompresörün presyonları aşınmışsa ve dondurucu kısmın fan motoru burçları aşınmışsa buzdolabından ses gelebilir.

Son olarak eğer dondurucu kısımda buzlanma yani karlanma oluşmuşsa, fan motorundan çarpma sesi çıkması doğaldır.

Buzdolabından ses gelmesinin sebepleri ve çözümleri ile ilgili aşağıdaki kısa videoları izlemenizi tavsiye ediyorum.

Yukarıda Arçelik buzdolabı ses problemi hakkında bilmeniz gereken her şeyi detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık. İnşallah yararlı bir makale olur.


Yayımlandı

kategorisi