Arçelik no frost buzdolabı üst soğutmuyor

Merhabalar, bu yazımızda Arçelik no frost buzdolabı üst soğutmuyor şeklindeki şikayetler için çözüm önerisinde bulunuyoruz. Gelin lafı fazla dolandırmadan sadede gelelim.

Buzdolaplarının derin dondurucu kısmı yani soğutma kısmı genellikle üst tarafta bulunur ve bu tarz sorunların ana nedeni de budur. Eğer sizin de buzdolabınızın üst kısmı soğutmuyor ise, yapacağınız şey fişi çekerek bir gün boyunca kapısını açıp beklemek yani havalandırarak buzdolabını dinlendirmektir.

Statik soğutma sisteminde daha çok gaz kaçağı veya gazın tıkanması neticesinde bu tarz soğutmama sorunları baş gösterebilir. Hele ki motor çalışmasına ve motorun sesi duyulmasına rağmen soğutmuyorsa, o zaman gaz dolaşımında tıkanma olduğu kesindir.

Eğer buzlu kısmının içerisindeki fan çalışmıyorsa, soğutma yapmaması doğaldır. Çünkü bu fan buzluktaki soğuk havayı kanallar yoluyla alt ve üst kısma eşit olarak dağıtır. Fan bozulduğu zaman da doğal olarak buzluk kısmı karlanır ve diğer kısımlarda yeterli soğutma olmaz.

Arçelik buzdolabının üst kısmı soğutmuyor ise olası arızaları ve kesin çözümlerini öğrenmek için aşağıdaki 11 dakikalık videoyu mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.

 

Yukarıdaki videoda gerçekten Arçelik marka buzdolabının soğutmaması ile alakalı tüm ayrıntılar ve çözümler mükemmel bir şekilde gösterilmiştir. Böylece Arçelik no frost buzdolabı üst soğutmuyor biçiminde baş gösteren sorunla ilgili yardımcı olmaya çalıştık. İnşallah paylaştığımız bu bilgiler sizler için faydalı olur.


Yayımlandı

kategorisi