Arçelik Buzdolabı Soğutmuyor Nedeni ve Çözümü Nedir?

Teknik Servis bölümünde beyaz eşya arızaları ve nasıl düzeltileceği ile ilgili ipuçları paylaşmaya devam ediyoruz. Bu defa Arçelik marka buzdolabının soğutmaması durumunda olayın olası sebepleri ve çözümü noktasında siz değerli ziyaretçilerimize yardımcı olmaya çalışacağız.

Bu amaçla öncelikle buzdolabının sıcaklık ayarına bakmanız gerekiyor. Soğutma ayarı raf kısmı için 4 derece olmalıdır yada 2 derece veya MAX konumuna alınmalıdır. Bu ayarlamaları buzdolabı kapağının üzerindeki dijital ekran üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Bazı buzdolaplarında ise sıcaklık ayarı içeride en arkada veya yan tarafta yuvarlak döndürülebilir bir düğme şeklinde oluyor.

Bunların haricinde eğer buzdolabının kapağının tamamen kapanmasını engelleyecek büyüklükte  bir şeyi dolaba koyarsanız, kapak tam kapanmadığı için içeriye sıcak hava alabilir ve yeterli soğutmayı yapamaz hale gelir.

Bunun yanı sıra buzdolabının içinde yer alan ızgaraların hava kanallarının açık olması gerekiyor. Yoksa derin dondurucu kısmından gelen soğuk akım buzdolabının diğer yerlerine erişemeyeceği için yeterli soğutmayı yapamayabilir.

Ayrıca eğer buzdolabı kapağının lastikleri tam yapışmıyorsa dışarıya hava kaçıracağı için soğutma yapamayabilir. Bu nedenle sıcak suyla ıslatılan bir bezi kullanarak tüm lastikleri iyice silin temizleyin. Sonrasında 3 saat boyunca buzdolabı kapağını açmayın hep kapalı kalsın. Böylece lastikler yerine en doğru biçimde yapışır ve içerisi de hızla soğumuş olur.

Son olarak buzdolabının normal oda sıcaklığında çalışması gerektiğini ve duvarla arasına en az 10 santim boşluk bırakmanız gerektiğini hatırlatalım.

Tüm bu önerilere dikkat etmenize rağmen hala Arçelik buzdolabı soğutmuyor ise motorunda bir arıza olabileceği için, çağrı merkezini arayarak teknik servisi çağırmanız gerekiyor.


Yayımlandı

kategorisi