Arçelik buzdolabı su akıtıyor ne yapmalıyım?

Her buzdolabı markası çeşitli nedenlerden dolayı su akıtabilir. Arçelik de bunlara dahildir. Bu sayfada Arçelik buzdolaplarında yaşanan su akıtma olayının sebebi ve çözümü noktasında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Gelin lafı daha fazla dolandırmadan sadede gelelim.

İlk olarak su akmasının nedeni yoğunlaşmadan kaynaklı terleme yani nem yapma olabilir. Eğer dolaba koyduğunuz sebzelerin üst kısmı ıslak ise, nemlenme ve terleme yapabilir. Dolayısıyla sebzeleri kağıt havluyla kuruttuktan sonra veya direk olarak kağıt havluyla sararak buzdolabına koyabilirsiniz.

Eğer buzdolabı modelinizde su sebili varsa, sebilin bağlandığı ağı veya damacananın hortumunu gözden geçirin. Hortum sıkışmışsa kıvrılmışsa yada bağlantıları gevşemişse, su akıtma meydana gelebilir.

Buzdolabının raf bölümünde en üstteki ızgara biçimindeki bölüme bakın. Şayet bu bölümden su akıntısı oluyorsa, demek ki dolabın soğuk hava akışını yapan hava kanalları karlanmış yada buzlanmış olabilir. Durum buysa yapmanız gereken şey fişi çekip yiyecekleri çıkardıktan sonra içini temizlemek ve kapağı açık koyarak buzlanma tamamen yok olana kadar havalandırmak.

Bunların haricinde buzdolaplarında bulunan iki farklı soğutma sistemindeki arızalardan kaynaklı su akıtmalar olabilir. Mesela statik soğutma sisteminde gaz eksilmesi veya gaz tıkanması varsa, su akıtabilir.


Yayımlandı

kategorisi