Arçelik klima iç ünite su akıtıyor damlatıyor

Pek çok klimada yaşanan su damlatma problemi maalesef Arçelik klimalarda da ortaya çıkıyor. Eğer sizin de Arçelik klimanız içi üniteye damlalar şeklinde su aktıyorsa bu yazıda bunun başlıca nedenleri ve en muhtemel çözüm yolları ile ilgili kısa bilgiler paylaşacağız.

Yazın çok nemli bir odada klimayı uzun bir süre soğutma modunda çalıştırırsanız, hava çıkış kısmında damlama olması normaldir. Bunun çözümü için fan hızını en yüksek seviyeye almanız gerekiyor. Kumandadaki Fan Speed yazan tuşa basarak ekrandaki çubuk sayısını arttırın. Böylece fan hızı da artmış olacak.

Ayrıca filtrelerin temiz olduğundan emin olunuz.

Klimanın su akıtmasının diğer bir olası nedeni de hortumun düzgün yerleştirilmemesi olabilir. Yani hortumu suyun akışını engellemeyecek şekilde ayarlayın ve bidon gibi kapalı bir kabın içine hortumun ucunu koymayın.

Aşağıdaki resimde Arçelik klimanın kumandası üzerinde yer alan fan hızını yükseltme ve azaltma düğmesi gösterilmiştir.

Bazı klimalarda hava filtresi klimanın iç ünitesinin üst kısmında yer alır. Bu filtreyi çıkarıp yıkayın ve kuruttuktan sonra takın. Bu işlem oldukça kolaydır.

Ama eğer hava filtresi klimanın içindeyse, o zaman kapağı çıkarmanız ve ardından filtreleri dikkatli bir şekilde çıkartıp temizlemeniz gerekiyor. Sonrasında yine dikkat ederek hava filtresini eski yerine yerleştirin.

Her klima modelinin filtre çıkarma işlemi değişik olacağı için burada çok özele ve detaya girmeden genel olarak anlattık.

Yukarıda Arçelik klima iç ünite su akıtıyor damlatıyor şeklindeki arızanın çözümü hakkında yardımcı olmaya çalıştık. Beğendiyseniz ve işinize yaradıysa, sosyal medya hesabınızda paylaşarak bize destek verebilirsiniz.


Yayımlandı