Arçelik klima soğutmuyor ne yapmalıyım?

Klimalarla alakalı hataların çözümlerini vermeye devam ediyoruz. Bu yazıda Arçelik marka klima soğutmuyor diyenler ve ne yapmalıyım diye soranlar için bazı kısa tavsiyelerde bulunacağız. İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan hemen başlayalım.

Eğer bir klima soğutmuyorsa en başta bakılacak şey yaz moduna alınıp alınmadığıdır. Çünkü kış modunda olan bir klima ısıtma yapar soğutma yapmaz. Yaz moduna almak için Mode tuşuna basın ve kar simgesini seçin.

Eğer yaz moduna alınmışsa ve ona rağmen soğutmuyor ise o zaman uygun bir sıcaklık derecesi seçtiğinizden emin olun ve hızlı soğutma özelliğini seçip çalıştırın. Hızlı soğutma için JET Mode düğmesine basmanız yeterlidir.

Eğer klima filtresi kirlenmişse derhal temizleyip çalıştırın. Buna rağmen soğutmuyorsa, o zaman dış ünitenin çok güneş alan bir yerde olmadığından emin olun.

Bu konuda daha fazla bilgi almak için aşağıdaki kısa videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

Yukarıda Arçelik klima soğutmuyor ne yapmalıyım şeklinde şikayeti olanlar için çözüm yollarını sunduk. Umarız yaşadığınız problemi çözer. Aksi takdirde yorum kısmından bize ulaşarak özel destek alabilirsiniz.


Yayımlandı