Arçelik tv ışığı yanıyor ama açılmıyor

Merhabalar, bu yazıda Arçelik tv ışığı yanıyor ama açılmıyor şeklinde ortaya çıkan arızanın çözümü noktasında siz değerli ziyaretçilerimize yardımcı olmaya çalışacağız. İsterseniz lafı daha fazla uzatmadan direk meseleye giriş yapalım.

Arkadaşlar eğer televizyonun fişi takılı ise ve alttaki kırmızı ışık yanıyorsa ama buna rağmen ekrana ses ve görüntü gelmiyorsa, o zaman bunun birkaç farklı nedeni olabilir. Burada bunlardan kısaca söz edeceğiz.

Fakat konuya girmeden önce belki de sorunun televizyonda değil, kumanda da olabileceğini belirtelim. Mesela kumandanın pili bitmiş olabilir yada bozulmuş olabilir. Bunu da kontrol etmekte fayda var. Aklınızda bulunsun.

Işık yanmasına rağmen görüntü ve sesin olmamasının ilk nedeni eğer televizyonunuz eski tip bir TV ise muhtemelen tüpün bitmesi olabilir. Şayet tüpü bitmişse o zaman sizin yapacağınız hiçbir şey yoktur. Tek çare servise yada tv tamircisine götürüp yeni bir tüp taktırmak. Tabii ki hem tüp parası hem de işçilik ücreti ödemeniz gerekir. Bunun yerine yeni nesil bir tv almanızı tavsiye ederim.

Bir diğer olası sebep ise ekran kablo bağlantılarının hasar görmesi olabilir. TV tamircisine götürün bir baksın. Eğer kablolarda sorun varsa aynı gün içerisinde onarımı yapıp size televizyonunuzu cüzi bir ücret karşılığında teslim edecektir.

Son olarak televizyonun fişini taktığınız priz bozulmuş olabilir. Bu nedenle başka bir prize takarak tekrar deneyin. Bazı televizyonlarda fiş takılı olmasa bile kırmızı ışığın yanabileceğini unutmayın. Yani illa elektrik gelmesi şart değil. Bundan dolayı mutlaka prizin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Yukarıda Arçelik televizyonlarda yaşanan ışığın yanması ama TV’nin açılmaması durumuna karşı yapılabilecek çözümleri paylaştık. Umarız işe yarar.


Yayımlandı