Arçelik tv telefon ekran yansıtma

Akıllı televizyonların pek çoğunda ekran yansıtma özelliği bulunuyor. Arçelik TV’ler de buna dahildir. Bu yazıda Arçelik tv telefon ekran yansıtma nasıl yapılır henüz bilmeyenler için güzel bir resimli anlatım hazırladık. Bu sayede sıralı okları takip ederek telefonun ekranını televizyona kolayca yansıtabilirsiniz.

İlk olarak televizyon ile telefonunuzun aynı WiFi ağına bağlı olması gerektiğini belirtelim. Eğer evinizde modem yoksa, o zaman telefonunuzda mobil erişim noktası (mobile hotspot) özelliğini açık hale getirerek televizyondan telefonunuzun internetine bağlanabilirsiniz. Böylece tv ile telefonunuz yine aynı ağa bağlanmış olur ve ekran yansıtma işlemi yapabilirsiniz.

Arçelik marka televizyonunuzda MiraShare isimli uygulamayı açın. Üstteki resimde bu uygulamanın sağ alt köşede olduğunu görebilirsiniz.

Sonrasında telefon ekranının en üst kısmına parmağınızı dokundurarak aşağıya doğru kaydırın ve böylece telefonun üst menüsü (hızlı menü) açılacak. Bu üst menüde Smart View seçeneğine dokunarak aktif hale getirin. Bazı telefonlarda Smart View seçeneği yoktur. Onun yerine MiraCast, MiraShare veya Screen Mirroring (ekran yansıtma) olarak da geçebiliyor.

Bu özellik açılınca birkaç saniye tarama yaparak otomatik bir şekilde televizyonu görecek ve ekranda size gösterecek. Yukarıdaki resimde 3 numaralı ok ile gösterilen yerdeki seçeneğe dokunarak televizyona bağlanmasını ve ekranı yansıtmasını sağlayabilirsiniz.

Birkaç saniye bağlanması için bekleyiniz. Ardından otomatik olarak bağlanacaktır.

İşte üstteki resimden de göreceğiniz gibi artık telefonun ekranını direk olarak televizyonda görebilirsiniz.

Yukarıda Arçelik tv telefon ekran yansıtma konusunda sizlere görsellerle yardımcı olmaya çalıştık. Takıldığınız yerler için yorum yazarak soru sorabilirsiniz.


Yayımlandı