Beko buzdolabından su sesi gelmesi

Merhabalar, bu yazıda Beko buzdolabından su sesi fokurdama ve kaynama sesi gelmesinin olası nedenleri ve muhtemel çözüm yöntemleri hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

İnternette bazıları bu sesi fan sesi gibi sanarak arka kapağı çıkarması ve fanı kontrol etmesini önerirken, bazıları buzdolabının ayaklarının zemine iyi oturmadığı için sallanma ve titreme yaptığını ve sesin de bundan kaynaklandığını ifade ediyor.

Oysa bunların tamamı yanlış açıklamadır. Zaten buzdolaplarından buz çatlama sesinin gelmesinin son derece normal olduğunu hatırlatalım.

Sessiz çalışan sağlıklı bir buzdolabı bile zamanla su fokurdama sesine benzer bir ses çıkartabilir. Bu normaldir ve buzdolabının bozulduğu anlamına gelmez. Zaten No-Frost bir buzdolabı kullanıyorsanız, su sesi fan sesinin altında kaybolup gider.

Peki bunun sebepleri neler olabilir?

Kompresör kaynaklı olabileceği gibi, kılcal iletim hattının belirli bir yerde tıkalı olması, soğutma sistemindeki yağın özelliğini zamanla yitirmesi veya sistemin en baştan hatalı dizayn edilmesi neden olabilir.

Yukarıda Beko buzdolabından su sesi gelmesiyle ilgili bildiklerimizi paylaştık. Umarız bir faydası olur.


Yayımlandı

kategorisi