Belediyeye İş Başvurusunda Bulunmak İçin Dilekçe Örneği 2020

Bizim oylarımızla seçilen belediyeler aslında büyük bir iş imkanını bünyesinde barındırmaktadır. Mesela Türkiye’nin en büyük iş vereni İBB  yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir.

Bu yazıda yaşadığı ilçede yada başka bir şehirde belediyede çalışmak isteyen ve bu amaçla belediyeye iş başvurusunda bulunmak için dilekçe örneği arayanlar için güncel bir dilekçe dosyası sunuyoruz.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz bu belediye işe alım dilekçesi örneğini bilgisayara yada telefona indirmek için buraya tıklayınız.

Belediyede işe alımlar nasıl yapılır?

Size özel bir sınav yapılmaz. Eğer sınav puanı aranıyorsa sizin KPSS puanınıza bakılır. Eğer belediyenin aradığı minimum puanın üzerinde kalıyorsa sizin CV’nizi inceler ve mülakata çağırır. Tüm bu aşamaları geçtikten sonra sözleşmeli veya kadrolu olarak işe alım yapılır.

Belediye bünyesindeki tüm işler ayrı bölümler şeklinde düzenlenir. Mesela mezarlık işleri, imar ve şehircilik müdürlüğü, fen işleri müdürlüğü ve park ve bahçe müdürlüğü gibi bölümleri örnek olarak verebiliriz. Eğer siz de işe alınırsanız, bu gibi bölümlerden birine atanırsınız.

Sözleşmeli ile kadrolu memur arasındaki farklar nelerdir?

Sözleşmeli personelin maaşı kadrolu personelin maaşından azdır. Ama çok da az değil.

Ayrıca sözleşmeli personelin kadrolu personele göre güvencesi çok azdır hatta yok gibidir. Belediye başkanı isterse belirli kanunlara uyarak işten çıkartabilir.

Devlet memurları 657 numaralı kanunun 4/A maddesine göre çalışırken, sözleşmeli personel aynı kanunun 4/B maddesine göre çalışır.


Yayımlandı

kategorisi