Bilgisayarda RAM Bellek Markasını Öğrenme

Herkese selam, bu sayfada bilgisayara takılı olan RAM bellek markasını öğrenmek isteyen siz değerli takipçilerimize bunu nasıl yapacakları konusunda yardımcı olacağız.

Bildiğiniz gibi bilgisayarda çalışan her program ve oyun, hatta yapılan her işlem RAM bellek üzerinde tutularak çalışır. Ama bilgisayar kapatılınca RAM bellekteki veriler otomatikman temizlenir.

RAM hızı bilgisayarın genel hızıyla ilişkilidir. Yani yavaş bir RAM bellekten hızlı bir bilgisayar çıkmaz.

Sistemde bulunan RAM bellek markasını nasıl öğrenirim?


Hemen kasayı açıp RAM belleğin üzerindeki etikete bakabilirsiniz. Bu etiketin üzerinde muhtemelen RAM belleğin üreticisi yani markası yazar.

Ama bu etiket silinmiş olabilir yada okunamaz hale gelebilir veya etiket hiç olmayabilir. Ayrıca bazı kimseler RAM markasını görmek için kasayı açmak zahmetine girişmek istemez.

Böyle durumlarda RAM markasını öğrenmenin iki farklı yolu bulunuyor.

İlk olarak anakartınızın markasını biliyorsanız, resmi internet sitesini ziyaret ederek desteklediği RAM markalarını görebilirsiniz.

Geçelim diğer yönteme. Everest Home, CPU-Z  veya Speccy gibi ücretsiz programları yükleyerek bilgisayarınızda bulunan RAM markası dahil, tüm bileşenlerin markasını ve detaylı özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Ben şahsen Speccy programını öneriyorum. Yukarıdaki resimde bu programın ana penceresi ve RAM bilgilerini gösterdiğini görebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi