Çamaşır Makinesi Kapak Kilidi Nasıl Açılır? Açma Yöntemleri

Teknik servis kategorimizde beyaz eşyalar ile ilgili yaşanan sorunları ve çözümlerini sunmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda ise çamaşır makinesi kapak kilidi nasıl açılır sorunsalına çözüm sunmaya çalışacağız. Dilerseniz hemen başlayalım.

İlk yapacağımız şey klasik sıfırlama yöntemidir. Çamaşır makinesinin fişini çekin 1 dakika bekleyin ve sonra yeniden takarak çalıştırın.

Eğer elbise kapıya sıkıştıysa veya takıldıysa ve ondan dolayı açılmıyorsa, 15 dakikalık kısa moda alarak yeniden yıkayın. Böylece bu takılma ve sıkışma kendiliğinden çözülür.

Eğer makinenin yıkama seansı yarıda kesiliyorsa ve ondan dolayı kapak açılmıyorsa, tahliye hortumu tıkalı olabilir. Sağ alt köşedeki kısmı açın ve tahliye hortumunu bir şeyin tıkayıp tıkamadığını kontrol edin.

Acele etmeyin, biraz bekleyin ve tambur içindeki suyun boşalması için zaman tanıyın. Sonra yeniden denediğinizde açıldığını görebilirsiniz.

Bazen kontrol panelinde arıza olabilir ve bu da kilit açma sinyalini göndermediği için kapak açılmayabilir. Dolayısıyla makinen fişini çekip yarım saat kadar bekledikten sonra tekrar deneyin belki de kapak açılacak.

Yukarıda anlatılan yöntemlerin hepsini denemenize rağmen hala kapak kilidi açılmadıysa, o zaman muhtemelen makineniz arızalandı ve çağrı merkezini arayıp teknik servisten yardım istemekten başka çareniz yok.

Eğer çamaşır makinenizin kapağı kilitlendiyse ve açılmıyorsa, yapmanız gerekenleri profesyonel bir şekilde anlatan bu kısa videoyu kesinlikle izlemenizi öneriyorum.

Bu sayfada kilitlenen ve açılmayan çamaşır makinesinin kapak kilidini açmak ile ilgili tavsiyelerimizi paylaştık. Umarız faydalı olur.


Yayımlandı

kategorisi