Derin Dondurucu Işıkları Anlamları Nedir?

Her evin vazgeçilmezi haline gelen derin dondurucularda hangi işaretin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Pek çok kişi derin dondurucunun üzerinde bulunan ışıkların anlamını bilmiyor. Eğer siz de bilmiyorsanız ve öğrenmek istiyorsanız, doğru adrestesiniz. İşte derin dondurucu ışıkları ve anlamları…

Her markanın ve modelin gösterge paneli farklı olmakla birlikte genel olarak birbirine benzer anlamlara sahiptir. Derin dondurucunun yiyecekleri dondurmak için önerilen sıcaklığı -18 derecedir ve dondurucu moduna aldığınız zaman zaten otomatik olarak -18 dereceye ayarlar.

Mesela 3 renkli gösterge lambası dondurucunun hangi modda çalıştığını gösterir. Mesela termostatı maksimum seviyeye aldığınız zaman Amber Göstergesi yanar ve hızlı dondurma işlemi başlar. Taze yiyeceklerin dondurulması için minimum 20 saat çalışması gerektiğini unutmayın.

Derin dondurucunun fişini prize takdığınız zaman yeşil gösterge yanmaya başlar. Eğer kırmızı gösterge yanarsa bunun anlamı derin dondurucunun içindeki sıcaklığın yükselmesi yani aşırı ısınmasıdır. Eğer bu kırmızı ışık yanarsa, 24 saat boyunca cihazı çalıştırın ve bu sürenin sonunda sönmediyse servisi çağırabilirsiniz.  Dondurucu modunda iken hızlı dondurma (fast freeze) düğmesine basarsanız, turuncu ışık yanar. Hızlı dondurma düğmesine tekrar basarak bu moddan çıkarsanız, turuncu ışık söner.

Eğer kırmızı ışık yandıysa ve sönmüyorsa, kapağın tamamen kapandığından emin olun, derin dondurucunun sobadan, petekten veya güneşten uzak olduğundan emin olun ve derin dondurucunun iç duvarında kalın buz tabakası olup olmadığına bakın. Eğer buz tabakası varsa buz çözme yani defrost işlemini yaparak sorunu çözebilirsiniz.

Eğer derin dondurucu pis koku yaparsa, yiyecekleri kapalı kaplarda saklayın veya poşet içinde dolaba yerleştirin. Ayrıca dolabı sürekli temiz tutun ve su tahliye borusunda su kalmadığından emin olun.

Eğer derin dondurucu çok ses çıkartıyorsa, ayaklarının zemine iyice oturduğundan emin olun. Bunun haricinde rüzgar sesine benzer bir ses geliyorsa normaldir. Çünkü içerisinde fan çalışmaktadır.

Yukarıda derin dondurucu ışıkları anlamları hakkında bilgiler paylaştık. Umarız işinize yarar. Bu sayfayı sosyal medya hesabınızda bir kere paylaşarak bize destek olabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi