Dosya numarası ile mahkeme sorgulama 2020

Merhabalar, bu yazımızda dosya numarası ile mahkeme sorgulama nasıl yapılır kısaca anlatıyoruz. Eğer elinizde dosya numarası varsa ve bunu girerek mahkeme bilgilerini öğrenmek istiyorsanız, yapmanız gerekenler şu şekilde:

Arkadaşlar dosya numarasıyla mahkeme sorgulama eskide kaldı. Artık e-devlet sitesini yada mobil uygulamasını açıp hesabınıza giriş yaparak hakkınızda açılmış dava varmı eğer varsa mahkeme bilgilerini kolayca görebilirsiniz. Üstelik yapılan mahkeme işlemlerini tüm detaylarıyla görüntüleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken e-devlet hesabına girince arama kutusuna mahkeme dava dosyası sorgulama yazarak aratmak ve ilgili seçeneğe tıklamaktan ibaret.

Bunun haricinde hakkınızda açılan bir dava olduğunda ve davanın tüm işlemleriyle ilgili sms yoluyla haber alabilmek için TCKİMLİKNO TAM ABONE veya TCKİMLİKNO KİŞİSELABONE yazarak 4060 abone olmanız yeterlidir. Fakat bu servis ücretlidir ve her mesaj 2019 yılı itibariyle sadece 1 TL’dir.

Yukarıda sizlere dosya numarası ile mahkeme sorgulamak mümkün müdür yada bunun alternatifi nedir kısaca açıklamaya çalıştık. Eğer aklınıza takılan soru varsa, aşağıdan yorum yazarak bize sorabilirsiniz. Uzman editörlerimiz en kısa sürede gereken cevabı verecektir.


Yayımlandı

kategorisi