Öğretmen Şikayet Hattı Telefon Numarası 2020 (Güncel)

Merhabalar, bu yazıda öğretmen şikayet hattı için telefon numarası bilgisi paylaşıyoruz. Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda çalışan öğretmenlerden rahatsızlık duyup da şikayetçi olmak isteyen veliler yada öğrenciler bu numarayı arayarak derdini anlatabilir.

Yıllar önce MEBİM ALO 147 hattı hizmete açılmıştı ve her vatandaş bu numarayı arayarak dilediği öğretmeni şikayet ediyordu. Hatta sonradan ortaya çıkan bir garip kararla öğrenciler ve veliler öğretmenlere puan verir hale gelmişti.

Fakat zaman içinde yaşanan olumsuzluklar ve suistimaller neticesinde MEBİM ALO 147 hattı kapatıldı ve puan verme dönemi sona erdi.

Artık 444 06 32 numaralı hattı arayarak MEBİM personeline ulaşabilir ve eğitimle ilgili görüş, istek, talep ve şikayette bulunabilirsiniz.

Yapmış olduğunuz başvuruya en geç 3 gün içerisinde MEBİM personeli yanıt veriyor ve sizi bizzat telefonla arayarak süreç ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendiriyor.

MEBİM personeli 7 gün boyunca 24 saat süreyle yani kesintisiz olarak daima hizmet vermektedir. Dilediğiniz zaman telefonla arayarak derdinizi anlatabilirsiniz.
Üstelik MEBİM personelinin yarısı depremzede ve diğer yarısı engelli vatandaşlar arasından seçilmektedir.

Dilerseniz telefon yerine dilekçe yazarak da MEBİM’e başvurabilirsiniz. Normalde en geç 60 gün içinde yazılı olarak size geri dönüş yapmak zorundadırlar.

Eğer 60 gün boyunca yaptığınız başvuruya geri dönüş gelmezse, o zaman başvuru sırasında size verilen kayıt numarasıyla birlikte valilik yada kaymakamlığa başvurabilirsiniz.

Asılsız ihbar yapanlara cezai işlem uygulanmaktadır. Bunu da aklınızdan çıkarmayın.

Yukarıda milli eğitim bakanlığının öğretmen şikayet hattı numarasını sunduk. Sorularınız için aşağıdaki yorum kutusunu kullanın. Uzman kadromuz en kısa sürede sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktadır.


Yayımlandı

kategorisi