Dünya’dan Mars’a Kaç Günde Gidilir?

Herkese merhaba, bu yazıda en çok merak edilen sorulardan birine cevap vermeye çalışacağız. Pek çok kişi “Dünyadan Mars’a kaç günde gidilir” sorusunun doğru yanıtını arıyor. Bakalım gerçek cevap neymiş.

Mars’ın diğer adı Kızıl Gezegen’dir ve dünyadan çıplak gözle görülebilir.

Marsa gitmek için Mars ile Dünya’nın birbirine en çok yaklaştığı konum tercih edilir. Bu konum her 2 yılda bir kez gerçekleşir. Zaten uzay ajansları genellikle bu tarihte Mars’a araç yollar.

Peki dünyadan Mars’a gitmek kaç gün sürer?

Bu yolculuğun süresini fırlatma hızı ve Dünya ile Mars’ın hizalanış biçimi etkiler. Normalde bu yolculuk 150 ile 300 gün arasında sürer.

Örneğin 1964 yılında gönderilen Mariner 4 tam 228 gün sonra Mars’a ulaşmıştır.

Aslında Dünya’dan Mars’a kağıt üstünde 115 günde gidilmesi gerekir. Ama hem Dünya hem de Mars’ın Güneş etrafında dönmesinden dolayı bu yolculuk beklenenden çok daha uzun sürüyor.

Mariner 4 toplam 228 günde Mars’a gitmeyi başarmıştır. Normal şartlarda Mars’a ulaşmak kağıt üzerinde 115 gün civarında sürmektedir.

Bugüne kadar Mars’a en hızlı giden mekik Mariner 7 olarak kayıtlara geçmiştir ve tamı tamına 131 gün sonra Mars’a gitmeyi başarmıştır.

Aslında daha fazla yakıt yakarak Mars’a gidiş hızlandırılabilir ama maliyet aşırı miktarda artar.

Aslında gelecekte Mars’a daha hızlı gitmenin planları yapılmaktadır. Buna göre nükleer enerji kullanılarak 7 aylık bir sürede Mars’a gidilmesi planlanırken, manyetik enerjiden faydalanarak bu sürenin 5 ayın bile altına çekilmesi planlanıyor. Bu planlardan en çılgını ise anti-madde roketi kullanarak tam 45 günde Mars’a gitmektir.


Yayımlandı

kategorisi