Fotoğraf Arka Plan Değiştirme (Bilgisayarda)

Windows bilgisayarda fotoğraf arka planını değiştirmek için ücretsiz ve Türkçe olan Picasa programını kullanacağız.

Buraya tıklayarak Picasa programını indirip kurun ve çalıştırın. Pencere açıldığı zaman Düzenleyici seçeneğine tıklayın.

İlk olarak arka planını değiştirmek istediğiniz fotoğrafı sürükle bırak yöntemiyle Picasa üzerinde açın ve alttaki resimde 1 numaralı ok ile gösterilen Nesne sekmesine tıklayın.

Açılan ufak pencerede aşağıdaki resimde 2 numaralı ok ile gösterilen resim simgesine tıklayın ve açılan menüden Foto… seçeneğine tıklayın.

Böylece aşağıdaki pencere açılacak ve arka plan olarak kullanacağınız resmi buradan seçip Open (Aç) butonuna tıklayın.

Alttaki pencere açılınca TAMAM‘a basın.

Böylece aşağıda gördüğünüz gibi ilk resmin üzerine ikinci resim eklenmiş olacak.

Burada ok işaretleriyle gösterilen ve kırmızı halkalar içine alınan noktalardan fareyle tutup sürükleyerek ve büyütüp / küçülterek aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi soldaki boşluğa tam oturacak şekilde yerleştirin.

Sonra 6 numaralı ok ile gösterilen Foto + Nesneler butonuna tıklayın. Alttaki resimde görülen pencere açılınca TAMAM diyerek geçin.

Daha sonra aşağıdaki resimde 8 numaralı okla gösterilen Araçlar sekmesine tıklayın ve ardından 9 numarayla gösterilen Pul Klonu seçeneğini seçin.

Artık hazırlık aşaması bitti ve esas olaya geldik.

Şimdi soldaki resmin dilediğiniz bir noktasına tıklayın ve basılı tutarak sağdaki resmin arka planı üzerine sürükleyip gezdirin. Siz gezdirdikçe soldaki resim yavaş yavaş sağdaki resmin arka planı olarak belirmeye başlayacak. Sonuç olarak sağdaki resmin arka planındaki tüm noktalarda bu işlemi yaptığınız zaman aşağıdaki gibi mükemmel bir şekilde arka planı değiştirmiş olacaksınız.

Gördüğünüz gibi oldukça doğal ve gerçekçi bir görüntü elde ettik. Artık foto montaj olduğunu anlamak için normalden çok daha dikkatli bakmak gerekecek.

Yukarıda fotoğraf arka plan değiştirmeyi resimli olarak anlatmaya çalıştık. Eğer bu işlemi video üzerinde izleyerek daha iyi öğrenmek isterseniz, aşağıdaki 5 dakikalık kısa videoya göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=cRlDIDv9Pno


Yayımlandı

kategorisi