Giyim Mağazası Aylık Kazancı ve Dükkan Açma Maliyeti 2020

Merhabalar, bu yazımızda herhangi bir giyim mağazasının aylık kazancı hakkında sizlere bilgiler sunmaya çalışacağız. Bu amaçla küçük bir butik tarzı işletmeyle büyük bir işletme açmanın maliyeti ile ilgili detaylar sunacağız. Sonrasında ise bu işletmelerin aylık kazancını hesaplama konusunda yardımcı olacağız. Dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden hemen başlayalım.

Küçük bir mağaza için:

Tuttuğunuz dükkanın kirasını 2 bin lira olarak hesap edelim. Dükkanınız ufak olacağı için malzemeler de küçülecek. Yani maliyetiniz azalacak.

Örneğin iç dekorasyon malzemesini 20 bin TL diyelim ve ilk ürün tedariğine tahminen 10 bin TL ayıralım.

Öteki tüm ek giderlere de yaklaşık bir 10 bin lira ayırırsak, küçük bir mağaza açmanın maliyetini 45.000 TL olur.

Büyük bir mağaza için:

Kirasından dekorasyon malzemesine kadar tüm giderler küçük dükkana göre fazla olacağından dolayı sizi yormadan büyük bir mağaza açmanın maliyetinin yaklaşık 70.000 TL olduğunu söyleyelim.

Tabii ki yukarıda verdiğimiz rakamlar dükkanın büyüklüğüne ve ürün çeşitliliğine göre farklılık gösterebilir.

Mesela şuan için satın aldığınız bir ürüne ödediğiniz paranın yaklaşık yarısı reklam ücretine ve internet reklamlarına gidiyor.

Peki aylık geliri ne kadar olur?

Bunu tam olarak kimse bilemez. Aylık kazancınızı etkileyecek faktörleri doğru tanıtım, iyi bir reklam ve yenilikçi ürün satışı gerçekleştirmek olarak söyleyebiliriz. Eğer bu faktörlere özen gösterirseniz giyim mağazası işinde başarılı olarak tatmin edici rakamlar kazanabilirsiniz.

Fakat dükkanınızın yer aldığı cadde veya sokağın ne kadar işlek bir yer olduğu yani aktif bir yer olup olmadığı da çok önemli bir kriterdir.

Bunların haricinde bir satış görevlisi olarak ne kadar becerikli olduğunuz da önemlidir. Bazıları doğuştan satıcıdır ve karakteri buna yatkındır. Bazılarının ise insanlarla iyi iletişim kurmakta problemleri olabilir veya sabırsız biri olduğu için çabuk sinirlenebilir. Yani önce iyi bir esnaf olmayı öğrenmeniz gerekiyor.

İç giyim ürünlerinde kar marjı en az %30 seviyesinde olur. Fakat abiyeler söz konusu olduğunda bu kar marjının rekabet nedeniyle %20-25 seviyesinde olacağını söyleyebiliriz.

Son olarak sizlere giyim mağazasında çalışmanın normal bir iş olmadığını, 7 gün, 24 saat ve 365 gün boyunca yapılan bir iş olduğunu hatırlatalım.

Yukarıda giyim mağazası aylık kazancı ile alakalı bilgiler paylaştık. Bu konu hakkındaki diğer sorularınız için aşağıdaki yorum kutusunu kullanabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi