Enes Batur Aylık Kazancı 2020

Türkiye’nin en ünlü YouTuber’ı olan Enes Batur’un aylık kazancı acaba ne kadar?

Halihazırda 10 milyondan fazla abonesi olan Enes Batur’un maaşı yani aylık geliri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Her ne kadar bu konuda çeşitli söylentiler olsa bile, henüz net bir veri bulunmuyor.

Bundan dolayı bu sayfada sizler için Enes Batur’un YouTube’dan kaç para kazandığını araştırdık.

2018 yılında Milliyet yazarı Ali Eyuboğlu Enes Batur’un aylık kazancıyla ilgili 530 bin rakamını vermişti. Bunun doğruluğu teyit edilemedi ve Enes Batur bu konuda sessizliğini korudu.

Peki bu veri ne kadar doğru olabilir?

Aslında pekala gerçek bir bilgi olabilir. Çünkü Enes Batur’un filminden 17.4 milyon lira hasılat elde ettiği biliniyor. Zaten bu rakamlar doğruysa, Enes Batur’un vergi rekortmenleri listesine girmesi hiç de şaşırtıcı olmaz.

Eğer bir gün bir YouTuber bunu başaracaksa, bu ismin Enes Batur olması hiç kimseyi şaşırtmaz.

Social Blade isimli platformda yer alan verilere bakacak olursak, Enes Batur’un aylık kazancı en az 156 bin Türk lirasıdır. Fakat bu rakam minimum değerdir ve 300 bin TL’ye kadar çıkabilir.

Enes Batur’un Aylık Geliri Gerçekten Biliniyor Mu?

Hayır arkadaşlar bunu Enes Batur’dan başka kimse bilemez. Çünkü Enes Batur bunun böyle olmasını yani kazancının gizli kalmasını istiyor. Kazandığı paralarla ön plana çıkmak istemiyor. Daha çok başarılarıyla ön planda olmanın peşinde. Bunu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda şu sözlerle ifade ediyor:

Batur, “Ben kazandığım parayı hiçbir yerde söylemedim, söylemem de. Çünkü şöyle bir düşüncem var; insanların benim kazandığım paraya göre nitelendirmesini istemiyorum. Çünkü ben insanları ona göre nitelendirmiyorum. Ve çoğu insan, insanların kazandığı paraya göre değer veriyor. Bunu istemiyorum, ben olduğum için Enes Batur olduğum için değer verilsin. Yaptığım işlere göre değer verilsin. Bu, bu kadar kazanıyor diye değer verilmesin. O yüzden hiçbir yerde de söylemeyeceğim.

Beni yalan makinesine bağladılar. ‘Bu işte senin için para önemli mi?’ dediler. ‘Hayır’ dedim. Yalan makinesi dedi ki ‘Enes Batur doğru söylüyor.’ Önemli değil benim için para.

Yukarıda Enes Batur’un aylık kazancı hakkında detaylı bilgiler paylaştık. Umarız yeterli olmuştur. Sorularınızı yorum kısmından sorabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi