GoPro Donma Sorunu Nedeni ve Çözümü

Herkese selam, bu yazıda son dönemde GoPro Hero 3, 4, 5, 6, 7 modelinde yaşanan donma sorununun nedeni ve çözümü noktasında sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Bu hatanın sebebi hafıza kartı değil, havanın soğuk olmasıdır.  Eğer hava sıcaklığı 10 dereceden düşükse, pil dolu bile olsa düşük pil uyarısı veriyor. Böylece kayda başladığınız zaman ses aksa bile görüntü donuyor. Hatta bazen açma kapama tuşu bile işe yaramıyor.

Asıl nedense GoPro cihazının lityum iyon pillerinin soğuk havada randımanlı çalışmamasıdır. Video çekimi için yüksek güce ihtiyaç olduğundan dolayı pilin performansı düşerse ve bu gücü pilden alamazsa, o zaman ya kamera  kilitlenir yada görüntü donar.

Dolayısıyla sorunun çözümü kamerayı ve pilleri sıcak bir ortamda tutmaktır. Bu bir uyku tulumunun içi olabileceği gibi montun cebi bile olabilir.

Fakat kamerayla çekim yaparken de sıcak tutmak lazım. Bunun için kameranın otomatik kapanma özelliğini devre dışı bırakın. Böylece hep açık kaldığından dolayı biraz sıcak olacaktır. Yedek pili ise montun iç çebine göğse yakın bir yere koyun. Böylece vücudun sıcaklığını da alarak daha sıcak kalacaktır.


Yayımlandı

kategorisi