Instagram Canlı Yayın Nasıl İzlenir? Telefondan ve Bilgisayardan İzleme

Facebook ve Twitter’dan sonra Instagram platformu da canlı yayın furyasına katılmış oldu. Siz de telefondan veya bilgisayardan instagram canlı yayın nasıl izlenir diye merak ediyorsanız, yapmanız gerekenleri kısaca anlatıyoruz.

Bildirimlerde  kullanıcı profilini çevreleyen kırmızı halka aslında yeni bir canlı yayın veya yeni bir hikaye paylaşıldığı anlamına gelir. Buna tıklayarak hikayeyi yada canlı yayını görüntülemeye başlayabilirsiniz.

Takipçisi olduğunuz bir instagram fenomeninin canlı yayınını izlemek istiyorsanız, zaten size anında bildirim gelecek ve aşağıdaki gibi haber verecek:

“instagram kullanıcısı bir canlı video başlattı. Sona ermeden izle!

Bu bildirime tıkladığınız anda canlı yayını izliyorsunuz. Bu canlı yayını kapatmak içinse sağ üst tarafta bulunan çarpı işaretine (x simgesine) basmak yeterlidir.

Bunun haricinde, instagram akışında LİVE ibaresini gördüğünüzde bunun anlamı canlı yayındır zaten Türkçesi bile canlı demektir.

Bir kişi canlı yayın çektikten sonra otomatik olarak hikaye bölümünde paylaşılır. 24 saat boyunca bu yayını hikaye bölümünde görebilir ve tıklayarak izleyebilirsiniz. Fakat canlı yayın bittiği için artık videonun üzerinde LIVE yerine kırmızı play işareti yer alır. Bu işarete tıklayarak açıp izleyebilirsiniz.

Peki bilgisayarda instagram canlı yayını izlemek için ne gerekir?


Google Chrome tarayıcısında Instagram canlı yayınları izlemek için Chrome IG Story eklentisini yüklemeniz gerekiyor. Buraya tıklayarak bu eklentiyi yükleyebilirsiniz.

Eklentiyi yükledikten sonra https://instagram.com linkine tıklayıp instagram hesabınıza giriş yapın ve haber akışında yada hikaye bölümüne geçerek izlemek istediğiniz canlı yayınlara tıklayın. Hepsi bu kadar basit.


Yayımlandı

kategorisi