Windows Update Nedir, Nasıl Açılır ve Nasıl Kapatılır?

Selamlar, bu yazıda Windows uptade nedir diye merak edenler için olayın özünü kısaca anlatıyorum. Böylece Windows update ne işe yarar ve nasıl yapılır gibi soruların cevabını da öğrenmiş olacaksınız.

Nasıl ki bilgisayar programları veya mobil uygulamalar sürekli yeni sürümlerini çıkartarak otomatik veya el yordamıyla güncelleme yapmanızı istiyorsa, Windows işletim sistemi de mecburen güncelleme yapmak zorundadır.

Çünkü insan yapımı olan hiçbir yazılım tam, eksiksiz ve mükemmel olamaz. Her yazılımın hataları, eksikleri, kusurları olabilir ve bunları gidermek için güncelleme yapmalıdır. Ayrıca yeni gelişen teknolojilere ayak uydurmak için yada insanların talep ve ihtiyaçlarına göre yeni özellikler sunmak zorunda kalabilir. Bunu da ancak güncelleştirme yoluyla çözüme kavuşturabilir.

İşte Windows işletim sisteminin tüm bu güncelleştirme işlemine Windows Update denir.

Windows Update Ayarları


Başlat’ı açıp Ayarlar seçeneğine yada soldaki dişli çark simgesine tıklayın.

Açılan ekranda Güncelleştirme ve Güvenlik seçeneğine tıklayın.

Karşınıza gelen ekranda ise Windows Update seçeneğine tıklayın.

Böylece aşağıda gördüğünüz Windows Update ayarları görünecek.

Burada Güncelleştirmeleri denetle yazan butona tıklayın. Eğer yeni güncelleştirmeler varsa yüklemeye başlayacak ve bir süre beklemeniz gerekecek.

Güncelleştirmeler yüklenince yukarıdaki gibi Yeniden başlatma gerekli mesajını göreceksiniz. Bu durumda Şimdi yeniden başlat butonuna basarak hemen şimdi yeniden başlatabilir yada Yeniden başlatmayı zamanla linkine tıklayarak daha sonraki bir tarihte sizin seçtiğiniz saatte yeniden başlamasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak alt tarafındaki Gelişmiş seçenekler linkine tıklayıp açılan ekranda güncelleştirmelerin otomatik olarak yüklenmesini 35 günlüğüne durdurabilir, gizlilik ayarlarına ulaşabilir, güncelleştirme bildirimlerini ayarlayabilir ve diğer bazı seçeneklere erişim sağlayabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi