Instagram Olduğun Fotoğraflar Bildirim Kapatma

Instagram’ın güzel özelliklerinden biri de içerisinde benim olduğum fotoğrafları birisi paylaştığı zaman bana anında bildirim göndererek haber vermesi.

Normalde pek çok insan açısından faydalı olan bu özellik doğası gereği bazı insanlar için bazı açılardan rahatsızlık verebilir. İyi haber şu ki, bu özelliği kapatarak devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece biri sizin resminizi paylaşırsa, artık size bildirim gelmez.

Peki bu ayar nasıl yapılır?

Öncelikle Instagram uygulamasını çalıştırın ve aşağıdaki resimde numaralı ok işaretleriyle gösterilen 3 adımı takip ederek Ayarlar ekranını açın.

Açılan ekranda 4 numaralı ok ile gösterilen Bildirimler seçeneğine dokunun.

Karşınıza gelen ekranda Anında ilet bildirimleri seçeneğine dokunun.

Son olarak geldiğiniz ekranı aşağıya doğru iyice kaydırın ve Olduğun Fotoğraflar yazan bölümde Kapalı seçeneğine dokunarak aktif hale getirin. Aktif olunca yanında mavi renkli onay (tik) işareti oluyor.

Instagram’da içerisinde yer aldığınız fotoğraflar paylaşıldığında size bildirim gelmemesi için yapmanız gereken ayarları yukarıda kısaca özetledik. Konuyla alakalı sorularınızı yorum yazarak sorabilir ve bizden bedava teknik destek alabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi