iOS 13 Pil Ömrünü Uzatma Ayarları (iPhone 11 Pro, XS, iPhone 8 ve 7)

Merhabalar, bu yazıda iPhone modellerinin en önemli sıkıntısı olan pil ömrünü uzatma ile ilgili sizlere çok önemli ipuçları vereceğiz.

Bildiğiniz gibi yakın zamanda iOS 13 güncellemesi çıktı fakat bu güncelleme iPhone 6 ve önceki modellere gelmedi. Sadece iPhone 7, iPhone 8, iPhone 10X ve iPhone 10XS modellerine geldi. Dolayısıyla iOS 13’e güncelleme yapamayanların bu yazıyı daha fazla okumasına gerek yok.

Telefonların şarjını %100 doldurmak lityum iyon pillerin ömrünü kesin olarak azaltır. Bu bilgiden yola çıkan Apple artık iPhone’u %80’e kadar şarj etmenin pil ömrünü uzatacağını düşünüyor ve bunun için İyileştirilmiş Pil Şarjı özelliği çıkardı. Dilerseniz siz de bu özelliği etkinleştirerek pil ömrünü uzatabilirsiniz. Fakat cihazı en çok kullandığınız saatlerde şarja takarsanız, bu defa %100 olarak şarjı dolduruyor. Yani şarj sorununa pek yol açmıyor ama pilin ömrünü uzatıyor.

iOS 13’te İyileştirilmiş Pil Şarjı Özelliği Nasıl Açılır?


Öncelikle iPhone’da Ayarlar‘ı açın ve açılan ekranda Pil seçeneğine dokunun.

Karşınıza aşağıdaki ekran gelecek. Burada Pil Sağlığı seçeneğine giriş yapın.

Son olarak aşağıdaki ekran açılacak. Burada 4 numaralı ok ile gösterilen İyileştirilmiş Pil Şarjı seçeneğinin anahtarını AÇIK hale getirin yani etkinleştirin (yeşil renkli olsun).

Böylece bundan sonra sık kullandığınız saatler haricinde iPhone cihazınız en çok %80’e kadar şarj olacak ve pil ömrü oldukça uzamış olacak.


Yayımlandı

kategorisi