WhatsApp En Fazla Kaç MB Dosya ve Kaç Dakika Video Gönderilir?

Selam arkadaşlar bu yazıda WhatsApp ile alakalı herkesin en çok merak ettiği konulardan birine açıklık getirmek amacıyla, WhatsApp’ın dosya gönderme sınırı hakkında bilgiler paylaşacağım.

Bildiğiniz gibi WhatsApp’ta dosya boyutu açısından bir kısıtlama daha doğrusu bir üst sınır var. Fakat pek çok kişi WhatsApp üzerinden video gönderirken bu üst limiti aştığı için sınırlamanın videolar üzerinde olduğunu düşünüyor.

Halbuki videolara direk olarak uygulanan bir kısıtlama yok. Dolayısıyla videonun süresi yani kaç dakika yada saniye olacağı önemli değil. Aslında videonun süresi uzadıkça boyutu da artacağı için bir anlamda önemli fakat asıl kriterimiz süre değil toplam boyuttur.

Dolayısıyla video gönderirken videonun aslında süresine değil boyutuna bakmanız gerekiyor. Eğer boyutu WhatsApp tarafından uygulanan üst sınırı aşmıyorsa, o zaman sorunsuz gönderebilirsiniz.

En Çok 100 MB Olmalı


WhatsApp dosya ve video boyutu üst sınırı 5 Ekim 2019 itibariyle 100 MB‘tır.

Yani göndereceğiniz herhangi bir dosyanın yada videonun boyutu 100 MB’ten daha büyük olursa hata verir ve göndermez.

100 MB Sınırı Nasıl Aşılır?


Dilerseniz WinRAR veya WinZip gibi arşiv programlarıyla dosyanın boyutunu küçültebilir ve üst sınıra takılmadan gönderebilirsiniz.

Bir diğer alternatif ise 100 MB’tan daha büyük olan dosyaları Gogole Drive yada Yandex Disk gibi bulut sunuculara yükleyerek dosyaların indirme linkini WhatsApp üzerinden arkadaşınıza yollamaktır.


Yayımlandı

kategorisi