iPhone ile Google Görsel Arama Nasıl Yapılır? 2020

Arama motoru devi Google’ın sunduğu görsel arama özelliği artık iOS’lu cihazlara geldi. Eğer iPhone cihazında Google Görsel Arama nasıl yapılır bilmiyorsanız, bu yazıda resimli olarak anlatıyoruz.

Bu iş için Search By Image Extension isimli iOS uygulamasını kullanacağız. Aslında bu bir eklenti ve Buraya tıklayarak bu uygulamayı Apple Store üzerinden yükleyebilirsiniz.

Uygulamayı yükledikten sonra Photos uygulamasıyla istediğiniz bir fotoğrafı açın ve sol alt köşedeki paylaşma butonuna basın.

Açılan ekranı aşağıya kaydırın ve More yazan seçeneğe basın. Böylece aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi eklentiler ekranı karşınıza gelecek. Bu ekranda Search Image seçeneğini açık hale getirin yani yeşil renk olsun.

Şimdi eklentiyi aktif hale getirdiğiniz ve görsel aramaya geçebilirsiniz. Mesela Twitter uygulamasını çalıştırın ve rastgele bir fotoğrafa dokunarak görüntüleyin. Fotoğrafın üstüne basılı tutunca paylaşım menüsü açılacak ve bu menüde göreceğiniz Image Search seçeneğine dokunun.

Böylece eklentimiz bu fotoğrafı otomatik olarak yükleyip Safari uygulamasını açacak. Açılan Safari uygulamasında Google Görseller sayfası otomatik olarak açılacak ve az önce seçtiğiniz fotoğraf ile ilgili arama yapacak.

Eklentinin ayarlarına girerek Google yerine Yandex resimlerde arama yapmasını sağlayabilir veya Safari yerine Chrome yada Firefox tarayıcısını seçebilirsiniz.

Alternatif yöntem

reverse.photos isimli web sitesini ziyaret ederek dilediğiniz fotoğrafı yükleyip kolayca Google Görsel Arama’yı gerçekleştirebilirsiniz.

Siteyi açınca önce UPLOAD PICTURE butonuna basıp telefondaki fotoğrafı seçerek siteye yükleyin.

Ardından SHOW MATCHES butonuna basarak Google Görsel Arama’yı yapın.

Yukarıda iPhone için Google Görsel arama yapmayı resimlerle açık bir şekilde gösterdik. Umarız faydalı olur.


Yayımlandı

kategorisi