iPhone’dan Bilgisayara Fotoğraf Atma En Kolay Yolu Programsız

Merhabalar, bu yazıda hiçbir program kullanmadan iPhone’dan bilgisayara fotoğraf atmanın en kolay yolunu göstereceğim. iCloud olmadan ve tamamen programsız olan bu yöntemi resimli olarak anlatıyorum. Dilerseniz vakit kaybetmeden hemen başlayalım.

Birinci yöntem:

Öncelikle iPhone’u şarj ettiğiniz kabloyu bilgisayarın USB girişine takın. Böylece bilgisayarda aşağıdaki gibi bir pencere göreceksiniz.

Gördüğünüz gibi “Bu klasör boş” yazıyor. Çünkü siz bu bilgisayara güvenene kadar güvenlik amacıyla telefondaki dosyalara erişim izni vermiyor. Şuanda telefonunuzun ekranında “Bu bilgisayara güven” mesajı göreceksiniz. Bu mesajı kabul etmeniz gerekiyor. Tabii öncesinde iPhone’un kilidini açmalısınız. Kabul edince artık klasör aşağıdaki gibi görünecek.

Şimdi Internal Storage sürücüsüne çift tıklayarak içine girin. Böylece karşınıza aşağıdaki gibi klasörler çıkacak. Bu klasörlerin içinde fotoğraflar ve videolar yer alıyor. Rastgele birine mesela 133APPLE yazan klasöre tıklayın.

Karşınıza aşağıdaki gibi dosyalar gelecek. Burada JPG uzantılı dosyalar fotoğraf, MP4 uzantılı dosyalar video demektir.

Dilerseniz seçtiğiniz dosyaları, dilerseniz tüm dosyaları seçip kopyalayarak bilgisayardaki istediğiniz klasöre yapıştırabilirsiniz.

İkinci  yöntem


Alternatif olarak masaüstündeki Bilgisayarım simgesine çift tıklayın ve açılan penceredeki Apple iPhone seçeneğine sağ tıklayın. Karşınıza çıkan menüde Resimleri ve videoları al seçeneğine tıklayın.

Böylece yukarıda gördüğünüz gibi telefondaki tüm resim ve videoları tarayıp bulmaya çalışacak.

Tarama bitince üstteki pencere açılacak. Burada üstteki birinci seçeneği seçerek içeri aktarılacak dosyaları tek tek seçebilirsiniz. Yada “Şimdi tüm yeni öğeleri içeriye aktar” seçeneğini tercih edebilirsiniz. Ardından sağ alttaki İleri butonuna tıklayıp işlemi tamamlayın.

Alternatif olarak sol alt köşedeki Diğer seçenekler linkine tıklayınca aşağıdaki seçenekleri göreceksiniz.

Burada mesela resimleri belirli bir klasöre, videoları da başka bir klasöre aktarabilirsiniz. Klasör ve dosya adları için farklı kriterler tercih edebilirsiniz.

Ayrıca dilerseniz içeri aktarma sonrasında dosyaları telefondan silme seçeneğini kullanabilirsiniz. Ayrıca resimleri içeri aktarırken döndürme seçeneği de mevcut.

Not: Yukarıda anlattığım bu yöntemle sadece iPhone’daki dosyaları bilgisayara transfer edebilirsiniz. Bilgisayardaki dosyaları iPhone’a atamazsınız.

Yukarıda iPhone’dan bilgisayara fotoğraf atma konusunda olabilecek en pratik ve kolay yöntemi sizlerle paylaştık. Kafanıza takılan yerleri yorum yazarak sorabilir ve bizden yardımcı olmamızı talep edebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi