iPhone Rehber Yedekleme ve Aktarma Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

iPhone cihazınızın başına bir şey gelebilir veya yeni bir iPhone modeline yada iPhone’dan Android’li bir telefona geçmek isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda rehberi yedeklemek ve aktarmak gibi işlemleri bilmeniz gerekiyor. Bu yazıda iPhone rehber yedekleme ve aktarma konusunda sizlere yardımcı olacağız.

Dilerseniz ilk olarak yedeklemeden başlayalım.

iPhone Rehber Nasıl Yedeklenir?

Öncelikle Ayarlar uygulamasını açın.

Ardından isminizin üzerine dokunun.

Sonrasında gelen ekranda iCloud seçeneğinin üzerine dokunun.

Açılan ekranda Kişiler seçeneğinin anahtarını açık hale getirin yani yeşil renkli olsun.

iPhone’dan başka bir iPhone rehber aktarma

Bu anahtar açık olduğu sürece rehberiniz otomatik olarak iCloud üzerinde yedekleniyor demektir. Böylece bir başka iPhone cihazından iCloud hesabınızı açmanız yeterli olacaktır. Direkt olarak rehberinizi aktarmış olacaksınız.

iPhone’dan Android telefona rehber aktarma

Eğer Turkcell abonesi iseniz, Turkcell’in Lifebox uygulaması sayesinde rehberi kolayca yedekleyip Android’li telefona aktarabilirsiniz.

App Store’dan Lifebox uygulamasını ücretsiz indirmeniz ve rehber kısmına gelerek Yedekle butonuna basmanız yeterlidir.

Eğer Vodafone abonesi iseniz, Vodafone Güvenli Depo isimli uygulamayı yükleyerek rehberin yedeğini alabilir ve yeni telefona aktarabilirsiniz.

Eğer Türk Telekom abonesi iseniz, App Store mağazasından Türk Telekom Bulut isimli uygulamayı yükleyerek rehberin yedeğini alabilir ve yeni Android’li cihaza kolayca aktarabilirsiniz.

Alternatif yöntem

Eğer operatörünüzün sunduğu bu hizmetlerden faydalanmak istemiyorsanız, o zaman vCard dosyası yardımıyla rehberinizi yeni Android’li telefona transfer edebilirsiniz.

Öncelkile iCloud hesabınıza giriş yapın ve masaüstü sitesini isteyin. Yada direkt olarak bir bilgisayardan iClous hesabınıza giriş yapın.

Ardından dişli çark simgesine yani Ayarlar’a tıklayarak açılan menüden vCard’ı Dışa Aktar seçeneğine tıklayın. Böylece aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir vcf uzantılı dosya indirecek. Bu bir vCard dosyasıdır yani rehber dosyasıdır. Şurada aç seçeneğine dokunun.

Karşınıza aşağıdaki resimde gördüğünüz seçenekler çıkacak. Burada vCard dosyasını e-posta hesabınıza yollayabilir, WhatsApp üzerinden yollayabilir yada Google Drive hesabınıza yükleyebilirsiniz.

Daha sonra yeni satın aldığınız Android’li telefondan Google Drive hesabına girerek yada e-posta üzerinden yeni cihaza indirdiğiniz vCard dosyasının üzerine dokunun. Böylece rehberi yükleyecek.

Hepsi bu kadar basit arkadaşlar. Yukarıda iPhone rehber yedekleme ve aktarma hakkında detaylı bilgiler paylaştık. Sorularınızı yorum yazarak sorabilirsiniz. Uzman ekibimiz en kısa sürede yardımcı olmaktan mutluluk duyar.


Yayımlandı

kategorisi