Meb Güvenlik Sistem Tarafından Bloklandınız Çözümü Nedir?

Okuldaki ders notlarınızı öğrenmek veya farklı bilgilerinize göz atmak için MEB hesabınıza girmeye çalıştığınız zaman, Meb güvenlik sistem tarafından bloklandınız şeklinde hata mesajıyla karşılaşabilirsiniz. Bu sayfada bu sorunun nedeni ve çözümü hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Genellikle VPN hizmeti kullananlar, DNS adresi değiştirenleri, Proxy kullananlar veya dijital saldırı yapanlar MEB güvenlik sistemi tarafından bloklanır yani banlanır. Sonuçta bu bir güvenlik önlemidir ve sistemi korumak adına yapılan otomatik bir işlemdir.

Sorunun çözümünü ise az çok hepiniz tahmin etmişsinizdir:

  1. Eğer bilgisayarda proxy ayarlaması yaptıysanız, hemen iptal ederek eski haline döndürün.
  2. Yok eğer bilgisayarda DNS değiştirdikten sonra MEB hesabınıza giriş yapmayı denediyseniz, mutlaka DNS değişikliğini iptal edin ve tekrar giriş yapmayı deneyin.
  3. Bilgisayarda ücretli veya ücretsiz bir VPN servisi kullanıyorsanız, bu servisi devre dışı bırakarak yeniden giriş yapmaya çalışın.
  4. Bazıları yasaklı sitelere giriş için Chrome VPN eklentileri veya Firefox VPN eklentileri kullanıyor. Eğer bunlardan sizde varsa, bu eklentileri devre dışı bırakarak girmeyi deneyin.

Çünkü bu saydığım hizmetlerden herhangi birini kullanarak anonim bir şekilde MEB sistemine giriş yapmaya çalışırsanız, ip adresiniz yurt dışı kaynaklı görüneceği için sistem sizin saldırı yaptığınızı düşünerek engelleme yapabilir.


Yayımlandı

kategorisi