Smart Tv IPTV Nasıl Yüklenir ve İzlenir? LG TV ve Samsung TV

Merhabalar, bu yazımızda smart tv’lerde iptv nasıl yüklenir ve nasıl izlenir sorusuna cevaben güzel bir resimli anlatım hazırladık.

Akıllı televizyonlarda yani Smart TV’de iptv izlemek için mutlaka bir tane iptv uygulaması yüklemek zorundasınız. Eğer Smart TV’nizin uygulama mağazasında böyle bir uygulama bulunmuyorsa, o zaman bilgisayardan bulup indirmeli ve USB belleğe atarak oradan da televizyona atmalısınız.

Genellikle iptv uygulamaları birçok iptv servisine destek veriyor. Her ne kadar ücretli uygulamalar bulunsa bile, biz ücretsiz uygulamaların fazlasıyla işinizi göreceğini söyleyelim.

IPTV’ler eskiden Türkiye’de çok rağbet görmedi. Fakat maçları çok daha uygun fiyatlara canlı izleyebileceğini öğrenen insanlar bu servislere akın ettiler.

IPTV uygulamasını nereden indirebilirim?

Google arama motorunda aratarak ilk önünüze gelen siteden indirme alışkanlığından kurtulun artık. Güvenilmeyen sitelerden indirme yaparsanız, bilgisayara yada televizyona virüs bulaştırabilirsiniz. Bundan dolayı ünlü ve güvenilir sitelerden indirmeyi tavsiye ederiz.

IPTV uygulamasını televizyona indirip yükledikten sonra çalıştırdığınız zaman tek yapmanız gereken, satın aldığınız iptv servisinin size verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girmek.

Eğer satın aldığınız iptv hizmetini destekleyen hiçbir uygulama yoksa, o zaman maçları izlemek için televizyonda web tarayıcıyı açmalı ve yayınların URL adresini tarayıcının adres çubuğuna girmelisiniz. Bu da epey yorucu ve zaman alıcı bir iş. Çünkü televizyonda klavye olmadan yazı yazmak gerçekten çok zahmetli ve yavaş.

LG TV’de IPTV Nasıl İzlenir?

LG TV’lerde Webos Uygulama Mağazasından aratarak SS IPTV adlı uygulamayı yükleyebilirsiniz. Yüzlerce iptv operatörünü destekliyor. M3U, XSPF, ASX ve PLS çalma listelerini destekliyor.

Ebeveyn kontrolü, zamanlamalı otomatik kanal değiştirme özelliği ve esnek görüntü ayarlamaları mevcut. Satın aldığınız iptv hizmetinin sitesinden m3u linkini bulup bu uygulamaya girerek izleyebilirsiniz.

Samsung TV’lerde IPTV Nasıl İzlenir?

Samsung marka akıllı televizyonlarda ise şuan için en iyi iptv izleme uygulaması Setiptv olarak biliniyor. Uygulama mağazasından aratıp indirebilirsiniz.

Bu uygulamayı yükleyip çalıştırınca ekranda televizyonunuzun MAC adresini gösterecek. Bunu bir kenara not edin çünkü birazdan işinize yarayacak.

Setipttv uygulamasını açtığınızda soldaki menüden Upload Playlist seçeneğine basın ve açılan sayfada az önce not ettiğiniz MAC adresini üstteki kutuya girin.

Alttaki kutuya ise M3U linkini girmeniz gerekiyor. Satın aldığınız iptv hizmetinin sitesinden m3u linkini bulup kopyalayın ve buraya yapıştırın. Ardından Send butonuna basın.

 


Yayımlandı

kategorisi