Numaradan Yer Tespiti Nasıl Yapılır? Programsız, Android iPhone İçin

Selamlar, numaradan yer tespiti konusuna değinelim dedik. Akıllı telefon teknolojilerinin gelişmesi sayesinde artık insanların bulunduğu yerleri tespit edebilir hatta takip edebiliriz.

Tüm bu işlemler GPS teknolojisiyle mümkün olmaktadır. Eğer yerini tespit edeceğiniz kişi telefonunda konum özelliğini açmış ise tam olarak nerede olduğunu görebiliriz.

Telefon Numarası İle Birinin Bulunduğu Yeri Bulma

Cep telefonu numarasını kullanarak birinin yerini tespit etmek mümkün. Fakat öncelikli şart mahkeme kararıyla veya savcı kararıyla operatörden yani servis sağlayıcıdan izin almaktır.

Böylece Turkcell, Vodafone yada Turk Telekom şirketinden gereken izni aldıktan sonra operatöre gelen sinyaller takip edilerek kişinin nerede olduğu hemen bulunur.

Android Uygulaması İle Numaradan Yer Tespiti Yapma

Latitude adlı ücretsiz uygulamadan faydalanarak arkadaşlarınızın veya aile bireylerinin nerede olduğunu görebilirsiniz.

Ama hem yerini tespit edeceğiniz kişinin hem de sizin Latitude uygulamasını yükleyip üye olmanız gerekiyor. Üstelik bu uygulamada yerini tespit edeceğiniz kişiyi arkadaş olarak eklemeniz ve onun da bu teklifi kabul etmesi gerekiyor.

Evet arkadaşlar maalesef işlemler sandığınız kadar kolay değil. Çünkü özel hayatın gizliliği devlet koruması altındadır ve bunu izinsiz ihlal etmek yasalara göre suçtur.

Android için Latitude Yükle

iPhone’da Numaradan Yer Tespiti Nasıl Yapılıyor?

Eğer iPhone sahibiyseniz, işiniz daha kolay.  Find My iPhone adlı uygulamayı mağazadan yükleyin ve etkinleştirin.

Böylece Appstore hesabının şifresini bildiğiniz herkesin yerini tespit edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken www.me.com sitesine gitmek ve şifreyi girmekten ibaret.


Yayımlandı

kategorisi

,