Ödeme Aşamasında Ne Demek? Doğum Parası Neden Yatmadı?

Devletin yenidoğan çocuklar için yapatığı ödeme e-Devlet sitesinde ödeme aşamasında diyor. Acaba ödeme aşamasında ne demek? Para yattı mı, yatmadı mı? Yatmadıysa ne zaman yatacak?

Merhaba, değerli Telefon Haber takipçileri, bu yazıda sizlere bugün yaşadığım bir tecrübeyi aktaracağım ve aynı durumda olanlar için faydalı olacağına inanıyorum.

Bundan yaklaşık 6 ay önce yenidoğan kızım için ve geçen yıl doğan oğlum için devletin ödediği doğum parası başvurusu yapmıştım. Daha sonra postaneye yolum düşünce gidip sorarım diye hiç takibini yapmadım ve öylece kaldı.

Fakat geçtiğimiz günlerde nakite sıkıştığım için gidip şu parayı alayım dedim. Ama ne olur ne olmaz belki yatmamıştır boşuna gitmiş olmayayım postanede sıra beklemiş olmayayım diye düşünerek, e-devlet hesabıma giriş yapıp doğum parası sorgulaması yapayım dedim.

Tabii ki para hanımı adına yattığı için onun hesabına girip baktım. Evet iki başvurum da kabul edilmiş ve 700 lira ödenecek olarak görünüyor ama hala ödenmemiş. Ödeme sütununa “Ödeme aşamasında” yazıyor.

İnternetten bunun anlamını öğrenmek için ufak bir araştırma yaptım ve boşuna gitmemem gerektiğini çünkü paranın henüz yatmadığı anlamına geldiğini öğrendim.

Ama aradan 6 ay geçtiği için ve bu paranın başvurunun ardından yaklaşık 10 gün sonra yattığını bildiğim için yine de gidip postaneye sorayım dedim. Tabii ki hanımı yolladım çünkü para onun adına yatacak.

Tam da düşündüğüm gibi oldu arkadaşlar. 700 liralık nakit paramız yatmış çok şükür. Şimdi o parayla kızıma güzel bir mevlüt yapacağız inşallah.

Diyeceğim o ki, siz de e-devlet sitesinde ödeme aşamasında mesajını görürseniz, sakın boş yere beklemeyin. Eğer aradan 10 gün yada 1 ay falan geçmişse, kesinlikle gidin postaneden paranızı alın. Çünkü biz paramızı almamıza rağmen hala e-devlet sorgulamasında “ödeme aşamasında” mesajı yazıyor. Yani bu mesaja aldırış etmemenizi tavsiye ederim.


Yayımlandı

kategorisi