Okul Bilgisayarından Yasaklı Sitelere Girmek

Herkese selam, bu yazıda okul bilgisayarından yasaklı sitelere girmek isteyenler için yapılması gerekenler hakkında bilgi vereceğim. Ülkemizdeki her okulda bulunan bilgisayarlarda, çocukları internetin zararlı etkilerinden korumak amacıyla pek çok siteye erişim yasağı getirilmiştir. Fakat bazen Vikipedi gibi faydalı siteler de yasaklandığı için pek çok öğrenci ödevini yapmak adına bu yasağı aşmaya çalışıyor. Peki ya siz bu yasak nasıl aşılır biliyor musunuz?

Okul Bilgisayarında Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemleri


Aşağıdaki çözüm yöntemlerinden sizin için en uygun olanını seçip kullanabilir ve okuldaki bilgisayarlarda bütün yasaklı sitelere özgürce girebilir yada en azından işinizi görebilirsiniz.

1.Google Çeviri ile web sitelerin yasağını kaldırmak

Hiçbir okul Google Çeviri hizmetini kapatmaz çünkü öğrenciler için çok faydalıdır. Fakat bu araç sayesinde kapatılan sitelere giriş yapıldığını çok az kişi biliyor.

Hatta bu metot en hızlı ve en güvenli yöntemdir çünkü bilgisayarda arkanızda hiçbir iz bırakmaz. Tek yapmanız gereken Google Çeviri ile yasaklı sitelere girdikten sonra tarayıcının geçmişini temizlemekten ibaret. Chrome’da Ctrl+H kısayol tuşuyla geçmişi açabilirsiniz.

Öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak web tarayıcı üzerinde açın.

https://translate.google.com/

Karşınıza aşağıda gördüğünüz sayfa çıkacak.

Burada sol tarafa örnek olsun diye Türkçe Vikipedi sitesinin Osmanlı Padişahları sayfasının linkini yapıştırdım. Önce sitenin dili Türkçe olduğu için otomatik olarak Türkçe’yi seçti. Fakat 1 numaralı ok ile gösterdiğim yerden ben İngilizce’yi seçtim. Sonrasında sağ tarafta 2 numaralı ok ile gösterilen linke tıkladım. Karşıma aşağıdaki resimde görüldüğü üzre Vikipedi sayfası çıktı. Fakat burada amaç çeviri olduğu için CSS kodlarını çevirmediği için sayfa düzeni biraz bozuk oldu haliyle. Yine de ödev yaparken işinizi fazlasıyla görecektir.

2. Wayback Machine (Internet Archive) Sitesini Kullanın

Wayback Machine sitesi 1996 yılından beri internetin arşivini tutmaktadır. Tüm sitelerin ekran görüntülerini kendi arşivine kaydetmektir. Şuanda milyarlarca sitenin bilgisine sahip.

Bu siteyi kullanarak okuldaki yasağı aşabilirsiniz. Çünkü girmeye çalıştığınız siteyi Wayback Machine sitesi üzerinde farklı bir URL yoluyla açacağınız için yasak size işlemez.

Öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak Wayback Machine sitesini açın.

Wayback Machine

Karşınıza aşağıda gördüğünüz sayfa çıkacak.

Buraya yine örnek olması amacıyla Vikipedi sitesinin Osmanlı Padişahları sayfasının URL linkini yapıştırdım ve Enter’a basarak arattım. Karşıma aşağıdaki resimde gördüğünüz sayfa çıktı.

Burada bir takvim şeklinde Vikipedi sitesinin arşivi gösteriliyor. Öncelikle takvimden yılı seçiyorsunuz. Şuan 2019 yılında olduğumuz için varsayılan olarak 2019 yılı çıkıyor. 1 numaralı ok ile gösterdim. Dilerseniz bunun solundaki şeritten geçmiş yılları da seçebilirsiniz. Ama en güncel sonuçları almak için 2019 yılının bugüne en yakın tarihinde alınan görüntüsünü seçmemiz gerekiyor.

Dolayısıyla takvime baktığımız zaman açık mavi renkle işaretlenen günlerden birini seçmeliyiz. Çünkü gri renkli olanlarda alınmış bir ekran görüntüsü yok. Sadece mavi renklilerde bizim arattığımız sayfanın canlı ekran görüntüsü arşive kaydedilmiş.

Bu nedenle Ekim ayında olduğumuz için bize en yakın tarih olan 6 Ekim seçeneğine tıklıyoruz. 2 numaralı okla gösterdiğim 6 numaralı sayıya tıklayınca o güne ait alınan ekran görüntüleri ayrı bir ufak pencerede gösteriliyor. Burada bugüne ait sadece tek bir görüntü alınmış ve alındığı saat tam olarak gösterilmiş. 3 numaralı ok ile gösterilen bu görüntünün linine tıklayın.

Ve işte karşınızda girmeye çalıştığımız yasaklı sayfa:

3. Ücretsiz VPN Servislerini Kullanın

Yasaklı siteler girmenin en iyi yollarından biri de VPN sitelerinden faydalanmaktır. Bu servisler genellikle ücretli ve pahalıdır. Ama ücretsiz ve kaliteli olanları arıyorsanız, bu yazıma göz atmanızı tavsiye ederim.

4. Yasaklı Sayfayı PDF Olarak Kaydedin

Bu iş için Pdfcrowd.com sitesini kullanacağız. Bunu tıpkı ilk yöntemdeki Google Çeviri metodu gibi düşünebilirsiniz.

Aşağıdaki linke tıklayarak Pdfcrowd sitesini açın.

https://pdfcrowd.com/

Karşınıza alttaki fotoğrafta gördüğünüz sayfa çıkacak.

Burada örnek olarak yine Vikipedi sitesinin Osmanlı Padişahları sayfasının URL linkini yapıştırıp Convert butonuna tıkladım.

Birkaç saniye bekledikten sonra açılan pencerede Download yazan butona tıklayarak bu sayfayı pdf dosyası halinde bilgisayara indirdim. Bu işlemi yukarıdaki resimde 1, 2 ve 3 numaralı oklarla gösterdim.


Yayımlandı

kategorisi

,