Telefon WiFi Bağlanmıyor (Çözüldü) iPhone Huawei Samsung Android LG

Selam arkadaşlar, bu yazıda telefon WiFi bağlanmıyor ve ip adresi alınamıyor diye şikayetçi olan siz değerli takipçilerim için bulduğum çözüm yöntemlerini paylaşıyorum.

İnternette telefonun Wifi’ye bağlanmaması ile alakalı çok sayıda çözüm önerisi var fakat bunlar arasından deneyip de başarıya ulaşan en muhtemel çözüm yollarını derleyerek sizlere sunuyorum. Bu yöntem başta iPhone, LG ve Huawei olmak üzere, Sony, Honor, Xiaomi, Samsung, Meiuzu ve Oppo marka telefonlarda işe yaramaktadır.

Android WiFi bağlanmıyor hatası nasıl düzeltilir?

İlk olarak bağlandığınız WiFi ağını unutun (ağı unut işlemi) ve ardından şifreyi girip yeniden bu ağa bağlanın. Ağı unut işleminin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız, aşağıda kısaca 3 maddede açıkladık.

  1. Görev çubuğunda bulunan wi-fi simgesine tıklayın ve  ayarlarına girin.
  2. Açılan pencerede Wİ-Fİ başlığı altında olan ‘wi-fi ayarlarını yönet’e tıklayın.
  3. Açılan sayfanın aşağısındaki ‘Bilinen ağları yönet’ başlığını bulun ve unutturmak. istediğiniz ağa tıklayıp unut butonuna basın.

Belki de girdiğiniz şifre yanlıştır. Şifreyi 3 kere kontrol ederek doğru girdiğinizden ve doğru şifreyi kullandığınızdan emin olun.

Sorun devam ederse hem telefonu hem de WiFi modemi kapatıp yeniden açın.

Hala çözülmedi ise, telefonunuzdan başka bir WiFi ağına bağlanmaya çalışın ve sorunun telefondan mı yoksa modemden mi olduğunu anlayın. Ayrıca başka bir telefondan mevcut modeme bağlanmayı deneyin.

Eğer modem adı kısmında Türkçe karakter kullandıysanız, düzelterek bu Türkçe harfleri silin.

Eğer VPN programı kullanıyorsanız, kapatarak tekrar bağlanmaya çalışın.

Bu da sorunu çözmezse, modeme veya telefona DNS vererek tekrar bağlanmayı deneyin.

Son olarak telefonun işletim sisteminde bir sorun olacağı ihtimalinden yola çıkarak, telefonu sıfırlayın ve sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

Eğer tüm bu işlemlere rağmen hiçbir şekilde hata düzelmediyse, belki de modem yada ağ kapalıdır. Her ikisinin de açık olduğundan emin olun. Bazen de WiFi sinyal gücü düşük olduğundan dolayı bağlanmayabilir. Modemi tv dolabının altına yada çekyatın altına falan koymayın. Yoksa WiFi çekim gücü düşer. Modeme telefonu iyice yaklaştırarak bağlanmayı deneyin.


Yayımlandı

kategorisi

,