Oyun Kurma Programı

Merhabalar, bu yazımda oyun kurma programı hakkında bilgi vereceğim. Bilgisayarda ve telefonda oyun kurma programları bulunuyor. Bunlar sayesinde pek çok oyunu bilgisayara yada telefona yükleyerek oynayabilirsiniz.

Telefonda Oyun Kurma Programları

Örneğin telefonda oyun kurma programı Google Play uygulaması ve Apple Store uygulamasıdır. Fakat bunların yanı sıra tam sürüm oyunları ücretsiz olarak yükleme imkanı sunan ACMarket uygulaması ve Aptoide uygulaması da oldukça popüler.

Türkiye’de ise Mod Apk dosyalarını yani full Android oyunlarını AndroidOyun.Club adlı meşhur siteden indirip telefona yükleyebilirsiniz.

Bilgisayarda Oyun Kurma Programları

Bilgisayarda oyun kurma programları arasında başta Steam olmak üzere, Origin, Epic Game Store, Itch.io ve Microsoft Store gibi programlar yer alıyor. Bunları internetten indirip kurmak ve üye olmak ücretsiz. Fakat içerisinde ücretsiz oyunların yanı sıra ücretli oyunlar da bulunuyor.

Bilgisayar dünyasında ücretli oyunları indirmek için genellikle torrent indirme programları tercih ediliyor. Mesela uTorrent yada Bittorrent gibi bir programı bilgisayara kurduktan sonra, Google’da en iyi torrent siteleri aratıp buluyorsunuz ve beğendiğiniz full oyunları torrent programıyla indirip keyfini sürüyorsunuz.

Bunun haricinde Saglamindir.com ve fullprogramlarindir.com gibi sitelerden de pek çok oyunu bedava indirip kurabilirsiniz. Bu sitelerden indirdiğiniz ISO, BIN ve benzeri kalıp dosyalarını CD ve DVD’ye yazdırmadan bilgisayarda açıp CD’siz oynamak için ücretsiz olan Deamon Tools Lite programından faydalanabilirsiniz.

Ama eğer Android telefonlardaki eğlenceli oyunları bilgisayarda oynamak isterseniz, o zaman bilgisayara Bluestacks App Player programını kurmalısınız. Bu program bilgisayarınıza aslında Android işletim sistemini yüklüyor. Böylece programı çalıştırıp içindeki Google Play uygulaması üzerinden dilediğiniz oyunu bilgisayarda oynayabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi