PDF’den ePub ve MOBI’ye Dönüştürme Resimli Anlatım

Selam arkadaşlar, bu yazıda PDF’den ePub ve MOBI’ye dönüştürme işlemi konusunda sizlere yardımcı olacağız. Bildiğiniz gibi akıllı telefonlarda ve e-kitap okuyucularda ePub ve MOBI formatı daha çok tercih ediliyor ve daha uyumlu oluyor.

Dolayısıyla internetten indirilen pdf dosyalarını ePub ve MOBI formatına çevirmek çok sık yapılan bir işlem haline geldi. Biz bu işlem için herkese tamamen ücretsiz olan Calibre programını öneriyoruz.

Calibre yazılımını buraya tıklayarak indirin ve bilgisayara kurun.

Kurulum bitince çalıştırın. Alttaki resimde gördüğünüz ana penceresi açılacak. Burada 1 numaralı ok ile gösterilen Kitap ekle seçeneğine tıklayın ve ardından 2 numaralı ok ile gösterilen Tek bir dizinden kitap ekle seçeneğine tıklayın. Böylece pdf kitapların olduğu klasörü açarak içerisinde dönüştürmek istediğiniz kitapları seçip programa ekleyin.

Ekledikten sonra 3 numaralı ok ile gösterilen Kitapları dönüştür seçeneğine tıklayın ve açılan menüden 4 numaralı ok ile gösterilen Tek dosya dönüştür seçeneğine tıklayın.

Karşınıza aşağıda gördüğünüz pencere çıkacak. Burada 5 numaralı ok ile gösterilen açılır menüden PDF seçili olmalıdır.  6 numaralı ok ile gösterilen açılır menüden ise dönüştürmek istediğiniz formatı yani ePub yada MOBI formatını seçmelisiniz.

Dilerseniz dönüştürülecek kitabın başlık, yazar, yayımcı, etiket ve seriler gibi bilgilerini değiştirebilirsiniz.

Son olarak sağ alt köşedeki Tamam butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.


Yayımlandı

kategorisi