Windows 10 Parola Değiştirme, Microsoft Hesap Parolası Nasıl Değiştirilir?

Selam arkadaşlar, bu yazıda Windows 10’da parola değiştirme hakkında sizlere yardımcı olacağız. Eğer Microsoft hesap parolasını değiştirmek istiyorsanız ama nasıl değiştirilir bilmiyorsanız, aşağıdaki resimli anlatıma göz atmanız yeterli olacaktır.

Öncelikle buraya tıklayın ve açılan sayfadan Microsoft hesabınızın kullanıcı adı ve şifresini yazarak giriş yapın. Böylece aşağıda gördüğünüz sayfa açılacak. Burada Güvenlik seçeneğine tıklayın. Ok işaretiyle gösterildi.

Açılan güvenlik sayfasında aşağıdaki resimde kırmızı ok işaretiyle gösterilen Parola Güvenliği (Parolamı değiştir) seçeneğine tıklayın.

Böylece alttaki resimde gördüğünüz sayfa açılacak ve sizden kimliğinizi doğrulamanız istenecek. Ok işaretiyle gösterilen telefon numaranızı seçin.

Karşınıza aşağıdaki sayfa çıkacak. Burada Microsoft hesabınızda kayıtlı olan telefon numaranızın son 4 hanesini yazın ve Kod gönder butonuna tıklayın.

Telefonunuza gelen SMS mesajı içindeki kodu aşağıdaki ilgili yere doğru bir şekilde yazın ve Doğrula butonuna tıklayın.

Karşınıza aşağıda gördüğünüz teklif çıkacak. Bu teklifte artık Microsoft hesabınıza şifresiz giriş yapma seçeneği yani telefon yardımıyla giriş yöntemi sunuluyor. Hayır, teşekkürler linkine tıklayarak geçin. Çünkü şuanda amacımı zaten şifreyi değiştirmek.

Son olarak karşınıza nihayet şifre değiştirme ekranı gelecek. Burada şuan ki şifreyi en üstteki alana girin ve alttaki diğer iki alana yeni seçtiğiniz şifreyi girip Kaydet butonuna tıklayın.

Hepsi bu kadar arkadaşlar. Sorularınızı yorum yazarak sorabilir ve uzman kadromuzdan ücretsiz teknik destek alabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi