PlayStation Kumandası iPhone’a Nasıl Bağlanır?

Merhabalar, bu yazımızda henüz bilmeyenler için PlayStation kumandası iPhone’a nasıl bağlanır sorusuna basit ve anlaşılır bir cevap veriyoruz.

Eskiden böyle bir özellik yoktu fakat iOS 13’ün çıkmasıyla birlikte artık PlayStation kumandasını Bluetooth üzerinden iPhone’a bağlayabilirsiniz. Böylece Apple Arcade oyunlarını çok daha keyifli bir şekilde PlayStation kumandasıyla oynayabilirsiniz.

PlayStation kumandasını iPhone’a bağlamak için işletim sisteminizi iOS 13’e güncellemeniz gerektiğini bir kez daha belirtelim.

Ardından iPhone cihazında Genel > Bluetooth yolunu takip ederek karşınıza gelen ekranda kumandayı görebilirsiniz. Gördüğünüz kumandanın isminin üzerine dokununca bağlantı kuruluyor. Bu işlemin ardından MFi kumanda desteği bulunan bütün oyunları artık PS kumandasıyla oynayabilirsiniz.

Dilerseniz iPhone’a ikinci bir kumandayı da ekleyebilir ve aynı anda iki kumandayla oyun oynayarak arkadaşlarınızla beraber eğlenebilirsiniz.Örneğin Cat Quest 2 benzeri bir kısım oyunlar yerel Co-Op desteğine sahip.


Yayımlandı

kategorisi