PS4 DVD Almıyor Kendi Kendine Çıkan Disk Sorunu Çözümü

PS4 olarak bilinen ünlü oyun konsolu PlayStation 4 şuan kendi kulvarında zirvede yer alsa bile bazı aksaklıklar yaşanmıyor değil. Bunlardan biri de PS4’ün disk kabul etmemesi sorunu yani DVD’yi almaması ve takılan DVD diski kendi kendine çıkarması hatasıdır.

Peki bu problemin nedenleri ve çözüm yöntemleri nelerdir?

Bu yazıda sizlere tüm çözüm yolları arasından seçtiğimiz en muhtemel çözüm önerilerini sunuyoruz. Umarız sorunu kökten çözer.

İçeride zaten bir disk olabilir


En çok karşılaşılan nedenlerinden birisi zaten PS4 içerisinde bir disk takılı olmasıdır. Dolayısıyla iki diski birden kabul etmeyeceği için ikinci disk birincinin üzerine takıldığında direk olarak kendiliğinden diski çıkarıyor. Belki birinci diskin takıldığından hiç haberiniz olmayabilir. Örneğin küçük kardeşiniz yada arkadaşınız siz yokken takmış olabilir. Bu nedenle içini açıp iyice bakın başka disk var mı diye.

Diski temizleyin


Çok basit gelebilir ve disk ilk bakışta size temizmiş gibi görünebilir fakat diski dikkatli ve özenli bir şekilde temizlemek yüzeysel çizikleri veya tozları temizleyeceği için bu sorunu çözebilir. Temizlerken düz çizgiler şeklinde temizleyin ve asla sıvı temizleyici kullanmayın.

Güvenli modda açarak güncelleme yapın


Bir diğer çözüm yöntemi ise cihazı yeniden başlatmak ve güvenli mod ile açarak güncellemek. Bunun için cihazı tamamen kapatın ama dinlenme modunda olmayacak tümüyle kapanması şart.

Kapandıktan sonra güç düğmesine basın ve birkaç saniye boyunca basılı tutun. Bir bip sesi duyacaksınız ve yaklaşık 7 saniye sonra ikinci bir bip sesi daha duyacaksınız. İkinci sesi duyunca butona basmayı bırakın.

Sonrasında DualShoctk 4 destekli oyun kolunu USB şarj kablosuyla konsola bağlayın.

Böylece karşınıza çeşitli seçenekler sunan bir siyah ekran çıkacak ve üstteki resimde olduğu gibi görünecek. Burada 1 numaralı seçenek olan Restart PS4 veya 3 numaralı seçenek olan Update System Software seçeneğini seçebilirsiniz. Her ikisi de konsolu normal şekilde yeniden başlatacak ve bu sorun giderilmiş olacak.

Manuel çıkarma vidasını sıkın

Öncelikle PS4’e takılan tüm kabloları çıkartın. Öncelikle HDD kapağını çekip açın ve ardından HDD’yi tutan vidayı saat yönünün tersine doğru çevirerek çıkartın. Sonrasında yavaş yavaş HDD’nin kendisini çıkartın.

Böylece manuel çıkarma vidasını görüyor olmanız lazım. Aşağıdaki resimde gösterilmiştir.

PS4 Slim ve PS4 Pro

2016 yılından sonra alınmış bir PS 4 sahibiyseniz yukarıda yapılan işlemi çok daha kolay yapabilirsiniz.

Öncelikle oyun konsolunu ters çevirin ve PlayStation logosunun hemen üst tarafında yer alan yuvarlak deliği bulun.

Bu deliğe tornavidayı sokun ve döndürün.

İşte bu kadar!

Sony servisine gönderin

Eğer bu yöntemlerin hiçbiri işe yaramadı ise, demek ki problem sizi aşıyor. Eğer garantisi devam ediyorsa, mutlaka Sony teknik servisine gönderin. Ama garantisi bitmiş ise yerel tamircilere de gösterebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi