PTT Kargo Yurtdışı Takip ve Gönderi Sorgulama

Selamlar, bu yazıda PTT kargo yurtdışı takip ve gönderi sorgulama konusunda sizlere yardımcı olacağız. Eğer yurtdışından gelecek bir paket bekliyorsanız, bu ürünün şuanda nerede olduğunu sorgulamak ve ne zaman geleceğini öğrenmek için yapmanız gerekenleri kısaca anlatıyoruz.

Öncelikle size gelecek ürünü hangi ülkeden satın aldıysanız, bu ürün o ülkeden çıkış yapana kadar, sadece o ülkenin kargo şirketi aracılığıyla sorgulama yapabilirsiniz.

Mesela Çin’den bir ürün satın aldıysanız ve ürünü satın aldığınız yer China Post adlı kargo şirketiyle anlaşmalı olarak çalışıyorsa, o zaman China Post Kargo Takip sayfası üzerinden ürününüzü kolayca takip edebilirsiniz.

Eğer bu ürün ülkemize giriş yaptıysa, o zaman hangi ülkeden gelirse gelsin aşağıdaki linke tıklayarak ve barkod numarası girerek sorgulama yapabilirsiniz.

gonderitakip.ptt.gov.tr

Normalde PTT kargo MNG ve Yurtiçi Kargo şirketlerine göre daha yavaş çalışır. Fakat ürün Türkiye’ye gelmiş ise ve 4-5 günden daha uzun bir süre ürün elinize ulaşmazsa, şubeyi telefonla arayarak bilgi alın.

Eğer yurtdışında çalışan  yabancı kargo şirketi yavaş çalışıyorsa ve uzun bir süredir ürünü ülkemize getirmediyse, muhtemelen yaşanan yoğunluktan dolayıdır ve ona yapabilecek pek bir şey yok.

Zaten PTT kargonun yavaş olmasının nedeni hem yurtiçi hem de yurtdışından gelen ürünleri dağıtmasıdır.

Tüm PTT şubeleri 8:30’dan 17:00’a kadar çalışır ama 12:30 ile 13:30 arası öğle molası verirler.


Yayımlandı

kategorisi