Süt Parası Sorgulama Ziraat Bankası ve PTT (2020 Güncel)

Devletin her çocuk için yatırdığı süt parasını sorgulamak ve yatıp yatmadığını öğrenmek istiyorsanız, postane (PTT) yada Ziraat Bankası’na gitmek zorunda değilsiniz.

Evinizden bile çıkmadan sadece  e-devlet hesabınıza giriş yaparak süt parasıyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken arama kutusuna süt parası yada emzirme parası yazarak çıkacak olan ilgili seçeneğe tıklamak.

Bildiğiniz gibi süt parasının asıl adı emzirme parasıdır ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından eşi yada kendisi sigortalı yani SSK’lı olan annelere yatırılır.

Süt parası her çocuk için ayrı yatırılır ve bu parayı en çok 5 yıl içinde çekmek zorundasınız.

2020 yılı itibariyle süt parası 180 TL fakat her yıl güncelleniyor ve ufak bir miktar artış oluyor.

Süt parasını alabilmek için artık herhangi bir form doldurmaya yada başvuru yapmaya gerek yoktur.

Çünkü zaten artık doğum yapılan hastane aracılığıyla otomatik olarak bildirimde bulunulmaktadır. Siz yine de doğum yaptığınız hastaneden bu başvuruyu yapmalarını talep edin. Çünkü ihmalkarlık olabiliyor.

Süt parası SGK sisteminde kayıtlı olan hesabınıza yatırılmaktadır. Eğer kayıtlı bir hesabınız yoksa, o zaman PTT hesabına yatırılmaktadır ve sadece kimliğinizi göstererek en yakın postaneden parayı çekebilirsiniz. Eğer size yatırılmadıysa, SGK il müdürlüğüne giderek doğum belgeniz ve kimliğinizle birlikte dilekçe vermelisiniz. Böylece %99 ihtimalle süt parası hesabınıza yatacaktır.


Yayımlandı

kategorisi