RAR Dosyası Açma PC, Android ve iPhone’da

RAR günümüzde oldukça popüler olan bir arşiv dosyası biçimidir. iPhone, Android ve bilgisayar için RAR dosyası açma hakkında güzel bir yazı hazırladık.

İnternetten indirilen dosyaların birçoğu RAR uzantısına sahiptir. Çünkü RAR arşivi sayesinde hem dosyaların boyutu küçülerek internete yüklenmesi veya internetten indirilmesi çok daha kolay oluyor, hem de bilgisayarın sabit diskinde daha az yer kaplıyor.

Üstelik belirli bir konu ile ilgili tüm dosyaları tek bir RAR arşiv paketi içerisinde toplayarak organize edebilirsiniz.

Bu yazıda hem telefonda hem de bilgisayarda RAR dosyası açmanız için yapmanız gerekenleri anlatıyoruz.

PC’de RAR Dosyası Nasıl Açılır?

En kolay ve en yaygın çözümü WinRAR programıdır. Ücretli gibi görünse de ücretsiz gibi hizmet vermektedir. Sadece her kullanımda gösterilen reklam penceresini kapatmanız yeterlidir.

WinRAR ayrıca dünyada en çok kullanılan ve neredeyse her bilgisayarda olan programlardan biridir. Türkçe dil desteğinin yanı sıra, 32-bit ve 64-bit versiyonları bulunmaktadır.

WinRAR indirmek için buraya tıklayınız.

WinRAR programını bilgisayara yükledikten sonra başka hiçbir ayarlama yapmanıza gerek yoktur. Bundan sonra rar uzantılı dosyalara çift tıkladığınız zaman, otomatik olarak WinRAR programı üzerinde açacak.

RAR arşivi içindeki dosyaları dışarı çıkartma

RAR dosyasının içerisinde bulunan dosyaların hepsini dışarı çıkarmak aslında çok kolay. Direk olarak rar dosyasına sağ tıklayıp Buraya çıkart diyerek dosyaları şuanda RAR dosyasının içinde bulunduğu klasöre çıkartabilirsiniz.

Bilgisayarda RAR Dosyası Açmak İçin Alternatif Program

Hem Türkçe hem de tamamen ücretsiz olan 7-Zip programı sayesinde tıpkı WinRAR ile yaptığınız gibi hatta ondan daha hızlı bir şekilde RAR dosyalarını açabilir ve içindeki dosyaları arşivden dışarı çıkarabilirsiniz.

Yine RAR üzerine sağ tıklayarak içerideki dosyaları pratik bir biçimde dışarı çıkarmak mümkün.

7-Zip indirmek için buraya tıklayınız.

Android’li Telefonlarda RAR Dosyası Açma

Çok şanslıyız ki, WinRAR’ın nihayet mobil versiyonu çıktı. Evet RAR ismindeki bu uygulamayı Google Play mağazasından yüklemek için buraya tıklayınız.

RAR uygulamasıyla internetten indirdiğiniz bir rar yada zip uzantılı dosyayı açmak çok kolay. Öncelikle dahili depolama alanına giriş yaparak rar veya zip dosyasını indirdiğiniz ekranı açın ve rar yada zip dosyasının sağındaki kutuyu işaretleyerek seçin.

Ardından sağ alt köşedeki alt alta üç nokta simgesine basın ve açılan menüden en üstteki Birlikte aç seçeneğinin üzerine basın. Açılan seçeneklerden RAR uygulamasına basın. Hepsi bu kadar basit.

iPhone’da RAR Dosyası Açma

RAR dosyasının iOS sürümü bulunmuyor. Ama iZip programı da gayet iyi iş görüyor.

Kullanması zaten RAR uygulamasına çok benziyor. Yukarıda anlatıldığı şekilde kullanabilirsiniz.

iZip uygulamasını Apple Store mağazasından yüklemek için tıklayınız.


Yayımlandı

kategorisi

, ,