RAR Dosyasını Dışarı Çıkarma Nasıl Yapılır? (Bilgisayarda)

Bilgisayardan hiç anlamayanlar yada biraz bilenler için rar dosyasını dışarı çıkarmak ile ilgili hazırladığımız resimli anlatımı sizlerle paylaşıyoruz. Umarız beğenirsiniz ve inşallah işinize yarar.

Öncelikle internetten indirdiğiniz veya USB bellekten bilgisayara attığınız RAR dosyasını bulun ve fareyle üzerine gelip sağ tıklayın. Karşınıza aşağıda gördüğünüz seçenekler çıkacak.

Burada eğer dosyaları seçeceğiniz başka bir klasöre çıkarmak istiyorsanız, 1 numaralı ok ile gösterilen Dosyaları çıkart seçeneğine tıklayın ve açılan pencerenin sağındaki klasörlerden dilediğinizi seçip Tamam butonuna basın. Aşağıdaki resimde bu işlem gösterilmiştir.

Yok eğer dosyaları şuanda RAR dosyasının içinde bulunduğu aynı klasöre çıkarmak istiyorsanız, o zaman 2 numaralı ok ile gösterilen Buraya çıkart seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Başka bir pencere göstermeden, direk olarak tüm dosyaları aynı klasöre çıkartacak.

Eğer RAR arşivinin içindeki dosyaları yine RAR dosyasının içinde bulunduğu aynı klasöre çıkartmak istiyorsanız, ama bu defa RAR dosyasıyla aynı ismi taşıyan ayrı bir klasörün içinde çıkartmak istiyorsanız, o zaman 3 numaralı ok ile gösterilen Klasöre çıkart “telefon-faturaları” seçeneğine tıklayın.

Evet arkadaşlar yukarıda rar dosyasını dışarı çıkarma işlemini olabilecek en basit ama en güzel şekilde resimlerle anlatmaya çalıştım. Eğer beğenirseniz, lütfen sosyal medyada paylaşarak bize destek olun.


Yayımlandı

kategorisi