Slayta Müzik Ekleme (PowerPoint 2019 İle Resimli Anlatım)

Güzel hazırlanmış müzikli sunumlar sizi  her zaman bir adım öne geçirir. Bu yazıda slayta müzik eklemeyi anlatıyoruz ve bu iş için yeni çıkan PowerPoint 2019 sürümünü kullanıyoruz. Ama önceki versiyonlarda işlemin neredeyse aynı olduğunu belirtelim.

Öncelikle PowerPoint 2019 programını çalıştırın ve müzik ekleyeceğiniz slaytı açın.

Slayta Müzik Nasıl Eklenir?

Ardından üstteki resimde 1 numaralı ok ile gösterilen soldaki menüde hangi resimden sonra müziğin çalmasını istiyorsanız, o resmi seçin. Eğer en baştan itibaren çalmasını istiyorsanız, birinci sıradaki ilk resmi yani en üstteki resmi seçin.

Sonrasında 2 numaralı ok ile gösterilen Ses simgesine tıklayın ve açılan menüden Bilgisayarımdaki Ses seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede slayta eklemek istediğiniz müzik dosyasını seçin.

Dosyayı seçince aşağıdaki resimde üst tarafta 4 numaralı ok ile gösterilen yeni bir menü ve yeni seçenekler karşınıza çıkacak.

Burada eğer müziğin başlangıçta otomatik olarak çalmasını istiyorsanız, 5 numaralı ok ile gösterilen Başlangıç seçeneğini Otomatik Olarak şeklinde seçin.

Hemen altında 6 numaralı ok ile gösterilen Slaytlar Boyunca Çal seçeneğini işaretlerseniz, sunum boyunca eklemiş olduğunuz müzik çalmaya devam edecek.

Dilerseniz bu bölümdeki gösteri sırasında gizle, yürüttükten sonra başa al veya durdurulana kadar döndür seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Sol tarafta ise 7 numaralı ok ile gösterilen alanda müziğin belirttiğiniz saniyeden itibaren artarak başlamasını ve yine sizin seçtiğiniz saniyeden itibaren azalarak bitmesini sağlayabilirsiniz.

Slayta Müzik Eklemekle Alakalı Yardımcı Olalım

Evet arkadaşlar yukarıda sizlere resimli olarak slayta müzik ekleme meselesini gösterdik. Gördüğünüz gibi aslında son derece basit, kolay ve eğlenceli bir işlem. Yine de sorularınız ve takıldığınız yerler için yorum yazarak yardım talep edebilirsiniz. Uzman ekibimizle ücretsiz teknik destek sunmaktan onur duyarız.


Yayımlandı

kategorisi