Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar? 2020

Türkiye’deki ekonomik kriz kendisini işsizlik rakamlarında fazlasıyla gösterir oldu. Türkiye hiç olmadığı kadar yüksek bir işsizlik oranına sahip duruma geldi. İnsanlar iş bulamadığı için sözleşmeli er olmak artık çok cazip bir hale geldi.

Bu fikirdeki vatandaşlarımız doğal olarak 2020 yılındaki güncel sözleşmeli er maaşlarını merak ediyor.

Öncelikle bu konuyla alakalı olarak maaşların kadro görevine göre, doğu yada batı olmasına göre, evlilik durumu ve çocuk durumuna göre ve tabii ki hizmet yılına göre farklılık gösterdiğiniz hatırlatalım.

Ama genel olarak bu saydığımız kriterleri de göz önünde bulunduracak olursak, 2020’de sözleşmeli er maaşının 4.100 TL ile 5.100 TL arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan şehirlerden birinde görevinizi yapıyorsanız, o zaman mesleğin zorluğundan ve tehlikesinden dolayı başlangıçta 4.500 TL maaş veriyorlar fakat bu rakam 5.100 TL’ye kadar yükseltiliyor.

Günümüzdeki geçim sıkıntısına bakıp da öyle konuşacak olursak, devlet garantisi, emeklilik ve verilen ücretin miktarı gerçekten oldukça mantıklı hale geliyor.

Üstelik bir de er tazminatı hakkınız oluyor.

Örneğin başlangıçta 3 yıllık sözleşme imzalıyorsunuz ve görevinzi bitince 40.000 TL ikramiye veriyorlar. Ayrıca bu ikramiye her yıl artıyor. 3 yılın sonunda yeniden bir 4 yıllık sözleşme imzalarsanız bu sürenin sonunda 90 bin Türk lirası ikramiye kazanıyorsunuz.

Bu yazıda sözleşmeli er maaşları ne kadar diye merak edenler için kısa ve öz bir bilgilendirme yaptık. Bu konu ile ilgili sorularınız varsa yorum kısmından yazarak bize sorabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi